Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sistemul de alertă în caz de urgență va fi lansat, în această toamnă, în toată Marea Britanie

Pinterest
alerta

Un sistem de alertă în caz de urgență, care va permite trimiterea de alerte pe telefoanele mobile în caz de vreme severă sau alte evenimente care pun viața în pericol, va fi lansat în octombrie în Anglia, Scoția și Țara Galilor, potrivit BBC.

Tehnologia va alerta până la 85% din populație, au transmis reprezentanții guvernamentali.

Mesajele vor fi trimise automat oricărui smartphone care este pornit, deși este posibil să se renunțe la ele prin modificarea unei setări a telefonului mobil.

În acest an, au avut loc teste de alertă în Reading și East Suffolk.

O campanie de publicitate guvernamentală va începe în septembrie, iar fiecare telefon din Anglia, Scoția și Țara Galilor va primi un „mesaj de bun venit” în octombrie.

În cele din urmă, sistemul va acoperi întregul teritoriu al Regatului Unit, transmite Guvernul.

Guvernul spune că alertele, care vor avea aspect și sunet diferite de cele ale mesajelor standard, vor fi capabile să ofere avertismente foarte localizate: inundații, incendii, vreme extremă, urgențe de sănătate publică.

Atacurile teroriste ar putea fi, de asemenea, adăugate pe lista scenariilor potențiale de declanșare a unui mesaj.

Oficialii nu au vrut să discute despre aranjamentele pentru avertizarea populației în cazul unui atac militar sau nuclear iminent asupra țării.

Se estimează că aproximativ 85% din populație are un smartphone capabil să primească mesajele.

Guvernul nu dispune de statistici privind numărul de dispozitive mobile 2G și 3G mai vechi aflate în uz și subliniază că nu păstrează o listă cu toți utilizatorii de telefoane.

Sistemul funcționează prin trimiterea unui mesaj și a unui ton de avertizare distinctiv către telefoanele mobile direct prin intermediul turnurilor de telefonie mobilă, mai degrabă decât prin accesarea unei liste de numere de telefonie mobilă.

O alertă poate fi trimisă la un singur turn, ceea ce înseamnă că oricine se află în apropiere poate recepționa alerta, chiar și, de exemplu, atunci când călătorește prin zonă.

Guvernul se va baza pe expertiza agențiilor specializate, cum ar fi Met Office sau Agenția de Mediu, pentru a decide când să declanșeze alertele.

Mesajele pot fi trimise doar de către serviciile de urgență sau de către guvern. Orice persoană care se teme că o alertă nu este autentică poate verifica pe site-ul guvernului www.gov.uk/alerts, unde vor fi listate toate mesajele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.