Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Site-ul HotNews.ro va fi vândut

hotnews.ro
HotNews

Vânzarea site-ului HotNews a intrat în ultima fază. Angajaţii publicaţiei au fost anunţaţi azi oficial că urmează preluarea, într-o şedinţă la care au venit atât publisherul actual şi fondatorul HotNews - Ioan Mărgărit, dar şi cumpărătorul - Dragoş Vîlcu şi viitorul publisher HotNews - Răzvan Ionescu.

După tranzacţie, Răzvan Ionescu îşi va reduce implicarea în proiectul Recorder, informează paginademedia.ro.

Vânzarea Hotnews. Ce se cumpără? Toată firma care editează Hotnews

Practic, Multi Media Est, compania lui Dragoş Vâlcu, preia în totalitate compania Media Bit Software, care editează Hotnews. Totodată, va trece la noul proprietar şi site-ul Startupcafe, dar şi partea de proiecte speciale Smile Media. Euractiv, site lansat de Manuela Preoteasa (co-fondatoare HotNews), nu este parte a tranzacţiei. Înţelegerea este făcută, contractul urmând să fie semnat în următoarele săptămâni.

Structura Media Bit Software în momentul tranzacţiei:

  • Ioan Mărgărit – 36,98%
  • Manuela Preoteasa – 31,48%
  • Andrei Woinarowski – 17,99%
  • Răzvan Corneţeanu – 9,04%
  • Tereza Sălişteanu – 4,50%

Legat de posibilul preţ al tranzacţiei, Libertatea nota că s-ar ridica la două milioane de euro.

Cine va conduce HotNews? Răzvan Ionescu, noul publisher

În momentul de faţă, administrator al Hotnews este Ioan Mărgărit, cel care a fondat publicaţia. După semnarea contractului, poziţia de publisher şi de administrator va fi deţinută de Răzvan Ionescu.

Răzvan Ionescu este publisher al publicaţiilor ZYX (o companie în care este partener, cu aproximativ 20%, alături de Dragoş Vîlcu). Este vorba de site-urile Totul despre mame, Panorama, Lovedeco, Smartliving şi b365.

Totodată, Ionescu este publisher şi co-fondator al publicaţie Recorder. În trecut, Răzvan Ionescu a avut poziţii de management în grupul Adevărul (director editorial), Evenimentul zilei (redactor-şef), Jurnalul Naţional (redactor-şef şi apoi director executiv la Compania Jurnalul) şi TVmania (redactor-şef).

Dacă Dragoş Vîlcu şi Răzvan Ionescu sunt parteneri în ZYX Publishing, de ce Hotnews este preluat pe Multi Media Est?

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, răspunsul ţine de puterea financiară a companiei Multi Media Est de a perfecta o tranzacţie de anvergură, ceea ce implică şi un credit bancar, comparativ cu ZYX Publishing, firmă cu un istoric de câţiva ani.

Vor fi schimbări în redacţia Hotnews? Ce va face actualul administrator, Ioan Mărgărit

Structura redacţiei Hotnews rămâne neschimbată după tranzacţie, cu Clarice Dinu redactor-şef. Clarice Dinu nu este la prima colaborare cu Răzvan Ionescu. În trecut (2004-2008), a lucrat în departamentul politic la Evenimentul zilei, când Răzvan Ionescu era redactor-şef al ziarului.

Ioan Mărgărit, actualul administrator al Hotnews, va fi înlocuit de Răzvan Ionescu, dar nu se rupe complet de publicaţia pe care a fondat-o.

Mărgărit va rămâne o perioadă pe un contract de consultanţă cu Hotnews. La fel se va întâmpla cu un alt acţionar Hotnews, Andrei Woinarowski, responsabil cu partea tehnică. El îşi vine partea, dar se ocupă în continuare de aspectele tehnice ale platformei HotNews.

În cadrul discuţiei, Răzvan Ionescu a întărit ideea că noul acţionar nu are nicio intenţie de a renunţa la actuala echipă a publicaţiei. "Ne dorim ca oamenii să meargă în continuare cu noi pe o perioadă nelimitată", a spus Răzvan Ionescu în şedinţa de astăzi.

Unde va fi redacţia?

Hotnews va fi integrată administrativ în grupul ZYX, dar redacţia va rămâne, pentru o perioadă de timp (cel puţin în acest an) la actuala adresă.

Încă de la lansare, redacţia HotNews (care are inclusiv un studio de producţie) funcţionează pe Calea Victoriei, în clădirea fostei case de modă Venus.

Ce face Răzvan Ionescu cu Recorder

Răzvan Ionescu este unul dintre fondatorii Recorder şi, în prezent, publisher al proiectului de conţinut video.

Din informaţiile Paginademedia.ro, Ionescu urmează să îşi restrângă implicarea în proiectul Recorder. Totodată, Ionescu ar urma să renunţe în timp la poziţiile executive de publisher şi de administrator pe care le are la Asociaţia Recorder.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.