Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație 'delicată' pentru România. Ministrul demisionar al MAE, despre efectul crizei politice

criza politic

Ministrul demisionar al Externelor, Teodor Meleşcanu, este de părere că imaginea României a avut de suferit în urma recentei crize politice.  Prezent vineri, la Cluj-Napoca, la un forum de diplomaţie publică, ministrul a răspuns întrebărilor presei şi a afirmat că orice criză politică, economică sau de altă natură, afectează imaginea oricărei ţări. 

El a subliniat faptul că, de cele mai multe ori, ceea ce ajunge să fie cunoscut publicului este imaginea unei situaţii, transmisă de obicei prin intermediul mass-media, şi nu realitatea acelei situaţii, pe care o cunosc doar persoanele implicate.

Veste BOMBĂ pentru Darius Vâlcov. Ce au decis magistraţii


"Din păcate, în lumea de astăzi oamenii nu cunosc realităţile, percepţia adevărată a realităţilor dintr-o ţară, ci doar percepţia prin intermediul imaginilor transmise de mijloacele de informare în masă. Nimeni nu cunoaşte realitatea, în afară de cei care sunt direct implicaţi într-o criză sau într-o problemă. Restul, fiecare, preia imaginea, percepţia despre aceste lucruri. De aceea, orice se întâmplă are, în general, un impact negativ asupra imaginii de ţară. Inclusiv această criză politică", a spus Teodor Meleşcanu, potrivit agerpres.ro

Întrebat dacă a primit semnale ale acestei imagini negative percepute în exterior, ministrul a răspuns: "Dacă s-a devalorizat leul, semnalul este foarte clar, nu trebuie să ne dea nimeni semnale politice". 

Teodor Meleşcanu a participat, vineri, la cea de-a V-a ediţie a Forumului de Diplomaţie Publică cu tema "Imaginea României pe plan extern. De la probleme la soluţii pe termen lung", organizat de Centrul pentru Studii Internaţionale, din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării a "Universităţii Babeş-Bolyai'', în parteneriat cu Centrul pentru Studiul Democraţiei şi Centrul pentru Diplomaţie Publică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.