Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație dramatică în Franța, în urma ninsorilor și a ploilor puternice: 195.000 de locuinţe au rămas fără curent electric - VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
iarna ger zapada

Marţi dimineaţa, 195.000 de locuinţe nu aveau curent în Franţa (fără a lua în calcul Corsica) după căderile masive de zăpadă şi ploaie care au afectat numeroase departamente ale ţării, a anunţat societatea Enedis, care gestionează reţeaua de distribuţie a electricităţii, relatează AFP, informează Agerpres. Stratul de zăpadă de peste 40 de centimetri a creat haos pe şosele, potrivit Mediafax

Principalele regiuni afectate sunt "Auvergne Rhŕone Alpes, Centre Val de Loire şi Centre Limousin", a precizat Enedis într-o scurtă informare asupra situaţiei de la ora 08:30.

Citește și: Donald Trump, o nouă ieșire controversată. Vrea să oprească dobândirea cetățeniei americane prin naștere: 'Se va întâmpla printr-un ordin executiv'

"Echipele noastre s-au mobilizat pe teren pentru a restabili furnizarea curentului în cât mai scurt timp posibil", a informat Enedis. "Situaţia este în evoluţie, însă unele zone sunt foarte greu accesibile" de către echipele Enedis, a declarat AFP, un purtător de cuvânt al companiei, care va mai publica o informare la sfârşitul zilei de marţi.

Citește și: SURSE - Întâlnirea de taină a puciștilor din PSD, care DISTRUGE cea mai puternică armă a lui Dragnea

Aceste date nu iau în calcul şi Corsica, a cărei reţea de electricitate este administrată de o altă filială a EDF. Pe această insulă, 21.000 de locuinţe erai lipsite de curent electric în cursul zilei de marţi, după ce a fost măturată de taifunul Adrian.

Imaginile difuzate de posturile de televiziune locale arată mai multe oraşe şi autostrăzi care au fost acoperite cu un strat gros de omăt, iar sute de maşini au fost îngropate în zăpadă.

Aproxiamtiv 900 de camoiane au rămas înzăpezite peste noapte, iar sute de şoferi şi-au abandonat maşinile pentru a căuta un loc cald şi sigur unde să-şi petreacă noaptea.

Oamenii au postat pe Facebook sute de mesaje cerând ajutor pentru a putea fi salvaţi.

Mai multe autospeciale s-au aflat pe teren pentru a curăţa drumurile.

Meteorologii au respins criticile conform cărora nu ar fi emis avertismente privind înrăutăţirea vremii, precizând că au transmis cu câteva zile în urmă despre vremea rea care ar putea lovi regiunea în urma furtunilor şi a ploilor abundente care au căzut peste mai multe regiuni din Italia şi insula Corsica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.