Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație HALUCINANTĂ Monica Iacob Ridzi nu a ajuns nici acum la Jilava! Lista bolilor de care suferă

ridzi

Fostul ministru Monica Iacob Ridzi, condamnată la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu, a cerut Penitenciarului Gherla stabilirea unui regim semideschis de executare a pedepsei, invocând faptul că suferă de numeroase afecţiuni medicale, printre care trombofilie şi leuconeutropenie.

Monica Iacob Ridzi a arătat în solicitarea adresată Comisiei de stabilire a regimului de executare a pedepselor privative de libertate a Penintenciarului Gherla că trombofilia de care suferă "poate provoca coagularea sângelui mai ales în venele profunde ale membrelor inferioare".

Citește și: Tiberiu Iacob Ridzi, despre starea soţiei sale: Sperăm că nu va echivala cu o condamnare la moarte

"Solicit stabilirea regimului semideschis pentru executarea pedepsei privative de libertate având în vedere faptul că situaţia mea medicală este foarte gravă, fiind diagnosticată de către medicii specialişti din ţară şi străinătate cu 13 afecţiuni, precum leuconeutropenie severă idiopatică, trombofilie prin mutaţie homozigotă şi heterozigotă, boala von Willebrand, tiroidită cronică, sindrom poliuropolidipsie, osteoporoză, gastrită, anemie feriptivă. Trombofilia de care sufăr poate provoca coagularea sângelui mai ales în venele profunde ale membrelor inferioare, cu formare de cheaguri, care pot migra în artera pulmonară ducând la deces prin trombembolie pulmonară", a arătat Ridzi în cererea înaintată comisiei, potrivit surselor citate.

Monica Iacob Ridzi a mai precizat că tratamentul trombofiliei se poate face prin administrarea de medicamente antiagregante, care îi sunt însă interzise din cauza bolii von Willenbrand, "care se manifestă prin hemoragii severe", astfel încât nu are voie să primească substanţe antiagregante.

"Singura modalitate prin care pot evita formarea de cheaguri în venele profunde ale membrelor inferioare este să mă plimb cel mult la două ore, aspect imposibil într-un regim închis de executare a pedepsei", a explicat fostul ministru.

Aceasta a cerut reprezentanţilor Penitenciarului Gherla să ţină cont şi de situaţia sa familială, în condiţiile în care are doi copii minori, de un an şi cinci luni, respectiv patru ani şi nouă luni, "care sunt grav afectaţi de despărţirea de mamă".

"Vă rog să ţineţi cont de faptul că includerea mea în regimul închis îmi pune viaţa în pericol datorită problemelor grave de sănătate menţionate", a menţionat Monica Iacob Ridzi.

Comisia de stabilire a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penintenciarului Gherla ar trebui să stabilească regimul de executare a pedepsei Monicăi Iacob Ridzi până în 16 martie, în 30 de zile de la încarcerarea acesteia.

"Totul va depinde, însă, de decizia medicilor de la Penitenciarul Jilava, care vor analiza starea sa de sănătate. Ei vor decide dacă Monica Iacob Ridzi se va întoarce la secţia exterioară Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla sau va fi mutată într-un alt penitenciar", au mai spus sursele citate.

Monica Iacob Ridzi, condamnată la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu, a fost transferată, luni după-amiază, de la secţia exterioară din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla la Spitalul Penitenciar Jilava, în baza unei solicitări de internare, potrivit unor surse din cadrul penitenciarului clujean.

"Monica Iacob Ridzi a fost transferată nu în baza unei decizii a instanţei, ci în baza unei solicitări personale de internare în spital, motivând că suferă de mai multe boli şi că se simte rău. A fost transferată cu autobuzul Penitenciarului Gherla la Spitalul Penitenciar Jilava. Va fi consultată, i se va aplica tratamentul de care are nevoie, iar dacă medicii vor decide, cel mai probabil, va fi adusă înapoi la secţia exterioară a Penitenciarului Gherla", declarau sursele citate.

Surse din Administraţia Naţională a Penitenciarelor au declarat că Monica Iacob Ridzi nu a fost adusă, până în prezent, la Spitalul Penitenciarului Jilava, aceasta urmând să ajungă, cel mai probabil, marţi seară.

Sursele judiciare citate mai sus au precizat că transportarea unui deţinut spre un alt penitenciar nu se face într-o zi, existând o procedură care s-a aplicat şi în cazul Monicăi Iacob Ridzi.

"Nu ne batem joc de persoanele privative de libertate, sunt transportate cu o autoutilitară specială, care are un anumit grad de confort şi siguranţă. Transferul nu se face într-o zi, pe traseu ajunge la un penitenciar de tranzit, unde primeşte masă, îşi poate face igiena, şi apoi pleacă mai departe. Depinde de cât de departe e destinaţia”, au explicat sursele judiciare citate, transmite mediafax.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.