Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația cinematografelor din Italia, după relaxarea restricțiilor. Când se vor redeschide

Phoenix
cinema

Cinematografele din Italia se vor redeschide doar atunci când regulile sanitare şi de siguranţă privind coronavirusul, pe care administratorii sălilor le consideră greu de pus în practică, se vor relaxa, a avertizat joi o asociaţie din industrie, cu patru zile înaintea unui termen limită esenţial, informează DPA.

Cinematografele, sălile de teatru şi discotecile din Italia vor avea voie să-şi redeschidă porţile de luni cu condiţia respectării regulilor de distanţare socială. Măsurile sunt însă criticate ca fiind prea stricte, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Traian Băsescu s-a trezit cu plângere penală, după semnalul apocaliptic dat Poliției și Jandarmeriei

''În aceste circumstanţe, cinematografele care ar fi dorit să se redeschidă săptămâna viitoare vor rămâne închise'', a precizat într-un comunicat Asociaţia Naţională a Proprietarilor de Cinematografe (ANEC).

ANEC a criticat în special obligativitatea ca publicul să poarte mască în timpul proiecţiilor şi interzicerea comercializării de gustări şi băuturi răcoritoare.

Francesco Rutelli, fost ministru al Culturii şi conducătorul asociaţiei din industria cinematografică italiană ANICA, a sprijinit cererile proprietarilor de săli de cinema şi a criticat regulile pe care trebuie să le urmeze ca fiind ''confuze''.

Citește și: Marcel Vela reacționează la punerea sub control judiciar a vlogger-ului Colo: Doresc să trag un mare semnal de alarmă

Într-o intervenţie la postul public de televiziune RAI, Rutelli a precizat că proprietarii de cinematografe au pierdut venituri în valoare de 30 de milioane de euro (34 de milioane de dolari) în timpul perioadei de izolare. Cinematografele au fost nevoite să-şi închidă porţile pe 8 martie.

Potrivit reglementărilor oficiale pentru teatru şi cinematografe, numărul spectatorilor va fi redus la 200 de persoane pentru evenimentele din interior şi la 1.000 pentru cele în aer liber, iar între oameni trebuie să existe o distanţă de un metru.

În ceea ce priveşte cluburile, dansul este permis doar în aer liber, iar oamenii trebuie să păstreze o distanţă de cel puţin doi metri între ei. Mai mulţi proprietari de discoteci au criticat aceste reglementări ca fiind nepractice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.