Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situaţia de la TVR rămâne incertă: 'irina Radu, avizată ilegal la comisii'

camera deputatilor

Preşedintele Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor, Gigel Ştirbu, afirmă că avizarea Irinei Radu pentru funcţia de preşedinte-director general al TVR în comisiile de specialitate a fost realizată ilegal. "Astăzi, de Ziua Europei, în anul în care Televiziunea Publică împlineşte 60 de ani de emisie, are loc cel mai crunt atac împotriva acestei instituţii fundamentale pentru democraţie, dat de PSD, partid cu vădite tendinţe totalitare. Cu o impertinenţă de neimaginat, reprezentanţii PSD în Comisiile de cultură ale Parlamentului au respins propunerea Consiliului de Administraţie al TVR constituit legal, care, în urma votului, a nominalizat-o pe Monica Ghiurco pentru funcţia de preşedinte-director general şi au votat în favoarea Irinei Radu, nominalizare care picase anterior la votul CA al TVR, încălcând astfel Legea 41/1995 după care funcţionează în prezent TVR", arată Ştirbu într-un comunicat remis, luni, Agerpres.

 

El susţine că legea nu prevede audierea unei persoane care nu a fost nominalizată de CA al TVR pentru funcţia de preşedinte - director general şi nici posibilitatea ca cele două comisii reunite de cultură din Camera Deputaţilor şi Senat să dea aviz pentru această persoană.

 

"Pentru a nu fi părtaşi la ilegalităţile comise de PSD şi de aliaţii săi, toţi reprezentanţii Partidului Naţional Liberal din Comisiile de cultură au părăsit sala imediat după ce deputatul PSD Florin Pâslaru a propus audierea Irinei Radu. În aceste condiţii, nu pot să nu mă întreb de ce PSD insistă cu numirea ilegală a Irinei Radu la TVR. Oare zvonurile care spun că interesele din spatele doamnei Radu ţin, de fapt, de comisionul firmei de insolvenţă care va prelua în administrare TVR sunt adevărate? Eu nu îmi permit să-mi dau cu părerea despre aceste zvonuri, însă consider că instituţiile abilitate ar trebui să iniţieze o anchetă, tocmai pentru a preveni posibilitatea unui astfel de scenariu", adaugă liberalul.

 

El îşi exprimă deschiderea pentru identificarea unor soluţii potrivite care să scoată TVR din criză.

 

"Sunt conştient că una dintre premisele necesare este numirea de urgenţă a PDG al TVR, însă, nici eu şi nici colegii mei din PNL nu vom accepta niciodată ca acest lucru să se întâmple cu încălcarea legilor în vigoare", conchide Ştirbu.

 

Monica Ghiurco a primit aviz negativ din partea Comisiilor de cultură ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru conducerea TVR. În schimb, Irina Radu a primit aviz pozitiv.

 

La propunerea deputatului PSD Florin Pâslaru, cele două comisii au decis prin vot să le audieze pe Monica Ghiurco şi pe Irina Radu, chiar dacă CA al TRV a recomandat-o pe Ghiurco pentru această funcţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.