Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situaţie de noaptea minţii în USR - Cum a 'rezolvat' conducerea centrală problema listei invalidate pentru că nu avea şi femei

usr

După ce Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Bistriţa-Năsăud a respins lista de candidaţi ai USR-PLUS pentru Senat, deoarece nu asigura reprezentarea ambelor sexe, conducerea centrală a USR a găsit o "rezolvare" originală, rezultatul fiind excluderea din partid a unui candidat care nu avea practic nicio vină.

"Și mai avem în ședința Biroului Național USR de azi altă situație idioată. La Bistrița s-au trezit că au depus o listă pentru parlamentare numai cu bărbați, validată de conducere inițial, depusă, dar refuzată, evident, de Biroul Electoral Județean. Pentru că legal pe listele de candidați trebuie să fie cel puțin o femeie.

Cum s-a gândit team Barna să rezolve problema generată de ei? Au decis să pună presiune pe barbații de pe lista aia să renunțe la candidatură până rămâne numai un om. Cu un singur om, un singur candidat, nu mai e nevoie să fie și o femeie. Unul a refuzat. Biroul Național (de fapt doar cei 12 din echipa Barna având majoritatea) a decis să îl excludă din USR. Excelent. În loc să pună o femeie pe lista de candidați au decis să excludă un bărbat fără ca acesta să aibă vreo vină", scrie Oli Ardelean, fostă membră USR, pe Facebook, distribuind o postare a Cristinei Prună, vicepreşedinte USR.

Legea 208/2015 prevede că pe listele de candidaţi ale partidelor la alegerile parlamentare trebuie să se găsească atât bărbaţi, cât şi femei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.