Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația degenerează la granița dintre Armenia și Azerbaijan: Forțele azere ar fi lovit vehiculele FSB-ul rus

Twitter
Hartă bombardamente Armenia - Azerbaidjan

Forțele armate azere au lansat lovituri asupra unor vehicule ale polițiștilor de frontieră ruși din Armenia, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului armean al Apărării, Aram Torosyan.

"Începând cu ora 15:00 (15:00, ora României), situația la granița dintre Armenia și Azerbaidjan este extrem de tensionată. Forțele armate azere au lovit vehicule ale Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) care efectuau o misiune umanitară în zona de luptă", a declarat Torosyan în cadrul unui briefing miercuri, potrivit agenției Interfax.

El a declarat că întreaga linie de frontieră de la Sotk la Goris - de la est la sud de Armenia - a fost sub tir intensiv de rachete și artilerie începând cu ora 13.00.

"Loviturile sunt îndreptate și împotriva așezărilor armenești pașnice. Se folosesc drone. Subunități ale forțelor armate azere au început încercări de avansare pozițională", a declarat Torosyan. Potrivit acestuia, armata armeană ia măsuri pentru a răspunde în mod proporțional inamicului.

La rândul său, presa armeană relatează că forțele armate azere au lansat lovituri de artilerie asupra unei locații a trupelor de frontieră ale Serviciului Federal de Securitate al Rusiei din regiunea Gegharkunik, în estul Armeniei.

"În noaptea de 12 spre 13 septembrie, punctul de desfășurare a trupelor de frontieră ale Serviciului Federal de Securitate al Rusiei din regiunea Gegharkunik din Armenia a fost bombardat de forțele armate azere. Personalul a fost forțat de urgență să părăsească punctul de desfășurare", a relatat presa armeană, care a distribuit și fotografii de la fața locului.

Se menționează că, în urma bombardamentelor, au fost avariate clădirea în care se aflau polițiștii de frontieră ruși și echipamentele militare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.