Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația devine jenantă în SUA și s-a ajuns la blocaj total: omul lui Trump a fost învins pentru a 14-a oară, într-o săptămână

US Congress
Camera Reprezentantilor

Republicanul Kevin McCarthy a suferit încă o înfrângere jenantă – a paisprezecea din această săptămână, el nereuşind, vineri noapte, să obţină voturile necesare pentru a conduce Camera Reprezentanţilor din SUA, după ce a prevestit că se va impune, potrivit Reuters.

McCarthy a primit 216 voturi, cu unul mai puţin decât era necesar pentru o victorie, după ce o facţiune a tradiţionaliştilor de dreapta s-a împotrivit, în ciuda promisiunii sale de a reduce cheltuielile şi a altor concesii care i-au convins pe mulţi dintre colegii lor, informează News.ro.

În cursul zilei, McCarthy a prezis o victorie. ”Se va întâmpla”, a spus el, după ce a câştigat sprijin, în două voturi din cursul după-amiezii.

Cu speranţa că va obţine destule voturi pentru a câştiga, el a cerut o pauză de câteva ore, iar legiuitorii s-au întors la ora 10 seara (ora 3.00 GMT, sâmbătă) pentru o nouă rundă de vot.

Rezultatul a lăsat Camera fără cârmă, după o săptămână de voturi repetate care au evidenţiat divizările din rândul republicanilor şi au ridicat întrebări privind abilitatea lor de a guverna. Camera nu a mai cunoscut o astfel de disfuncţionalitate din 1859.

Nu se ştie deocamdată care va fi următorul pas al republicanilor, dar ei vor fi nevoiţi să obţină voturi în plus peste noapte sau să încerce din nou în zilele următoare.

În urma şedinţei s-ar putea ajunge la un alt posibil lider, precum numărul 2 al lui McCarthy, Steve Scalise, sau popularul conservator Jim Jordan, nominalizat în mod repetat în această săptămână de tradiţionalişti.

Rezultatul mai slab decât cel aşteptat al republicanilor din noiembrie, la alegerile de la jumătatea mandatului, le-a adus o majoritate strânsă, 222-212, care le-a oferit o putere foarte mare tradiţionaliştilor de dreapta, care s-au opus candidaturii lui McCarthy.

Ei îl acuză că este prea deschis la compromis cu preşedintele Joe Biden şi democraţii săi, care controlează şi Senatul. Unii spun că vor un lider care să fie gata să impună închideri ale activităţii guvernamentale, pentru a reduce cheltuielile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.