Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația din Marea Egee, din nou extrem de tensionată: O dronă turcă a încălcat spațiul aerian al Greciei

goolets.net
grecia turcia

O dronă turcă a încălcat din nou spaţiul aerian al Greciei, survolând insula Kinaros, potrivit media elene, informează dpa, scrie AGERPRES.

Radiodifuziunea de stat a Greciei, ERT, a informat despre accident la primele ore ale dimineţii de miercuri, citând Statul Major al armatei elene.

O dronă turcească a mai survolat această insulă vinerea trecută.

Avioane şi drone turceşti au survolat teritoriul Greciei de 197 de ori de la începutul anului până pe 25 octombrie, potrivit Statului Major elen.

Mica insulă Kinaros se află la circa 85 kilometri vest de cea mai apropiată coastă a Turciei şi este un loc de acostare popular printre marinari. O singură familie de păstori locuieşte pe această insulă şi se ocupă de o tavernă în timpul verii.

Survolarea teritoriului sau intrarea în spaţiul aerian al unei ţări este considerată o încălcare gravă a suveranităţii sale. UE a condamnat în mod repetat aceste survolări întreprinse de Turcia.

Ankara pune sub semnul întrebării statutul a numeroase insule greceşti locuite sau nelocuite din Marea Egee. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a ameninţat de mai multe ori Grecia în ultimele săptămâni, spunând: "S-ar putea să venim brusc într-o noapte".

Cele două ţări, care sunt membre ale NATO, au ajuns în repetate rânduri în pragul unui conflict armat în ultimii ani, iar situaţia curentă din Marea Egee este din nou extrem de tensionată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.