Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația din Orientul Mijlociu influențează major piețele: prețurile petrolului au fluctuații, în funcție de negocieri

Reddit
petrol burse

Preţurile petrolului au scăzut luni cu peste 1 dolar pe baril, în timp ce discuţiile de încetare a focului dintre Israel şi Hamas de la Cairo au temperat temerile legate de un conflict mai larg în Orientul Mijlociu, în timp ce datele privind inflaţia din SUA au diminuat perspectiva unei reduceri iminente a ratei dobânzii de referinţă, transmite Reuters, informează News.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent, cu livrare în iunie, care expiră marţi, au scăzut cu 1,25 USD, sau cu 1,4%, la 88,25 USD pe baril.

Contractul mai activ pentru petrolul Brent cu livrare în iulie a scăzut cu 1,01 USD, sau cu 1,14%, la 87,20 USD pe baril.

Contractele futures U.S. West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 1,19 dolari, sau cu 1,4%, la 82,66 dolari pe baril.

Se negociază în Orientul Mijlociu

Atacurile aeriene israeliene au ucis cel puţin 25 de palestinieni şi au rănit mulţi alţii, luni, în timp ce liderii Hamas au ajuns la Cairo pentru o nouă rundă de discuţii cu mediatorii egipteni şi qatarezi.

Egiptul este plin de speranţă, dar aşteaptă un răspuns cu privire la plan din partea Israelului şi Hamas, a declarat ministrul egiptean de externe Sameh Shoukry.

”!Cu puţine alte ştiri proaspete, posibila răcire a conflictului din Gaza face ca preţul petrolului să scadă”, a spus John Evans de la firma de brokeraj pentru petrol PVM.

Pieţele au fost, de asemenea, precaute înainte de şedinţa de politică monetară a Rezervei Federale din SUA de la 1 mai, care ar putea indica direcţia deciziilor băncii centrale privind rata dobânzii cheie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.