Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația din România seamănă cu cea din SUA: Barack Obama acuză că republicanii pun în pericol democraţia

Obama Trump

Fostul preşedinte american, Barack Obama, i-a acuzat, sâmbătă, pe republicani că pun în pericol democraţia, înaintea unor alegeri locale strânse, considerate un test de popularitate pentru Joe Biden într-un moment în care negociază cu Congresul un plan masiv de investiţii, informează AFP.

Obama s-a deplasat la Richmond, în sudul conservator, pentru a-l susţine pe democratul Terry McAuliffe, în vârstă de 64 de ani, candidat pentru postul de guvernator al Virginiei. Contracandidatul lui McAuliffe este republicanul pro-Trump, Glenn Youngkin, în vârstă de 54 de ani. Scrutinul va avea loc la 2 noiembrie.

În faţa a sute de tineri militanţi entuziaşti, reuniţi la Virginia Commonwealth University din Richmond, Obama a spus că Youngkin va reduce posturile profesorilor, accesul la întreruperi de sarcină şi va susţine afirmaţiile lui Donald Trump cu privire la alegerile prezidenţiale pe care le-a pierdut.

Joe Biden a câştigat în Virginia cu 10 puncte avans la alegerile din 2020. Republicanii nu s-au mai impus în acest stat din 2009, însă avansul lui McAuliffe în sondaje a scăzut în ultimele săptămâni şi acum este la limita marjelor de eroare.

O victorie a lui McAuliffe au da un impuls puternic programului masiv de investiţii pe care aripa stângă a Partidului Democrat încearcă să îl impună în Congres. Un eşec ar putea atrage prudenţă din partea aripii moderate a partidului, care ezită să aprobe cheltuieli de 3.000 de miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.