Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația din Venezuela - Juan Guaido se află în Columbia pentru a se întâlni cu Mike Pompeo

Business-Review EU
Juan Guaido

Opozantul Juan Guaido, pe care în jur de 50 de ţări îl recunosc drept preşedinte al Venezuelei, s-a deplasat duminică în Columbia pentru a se întâlni cu şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, relatează AFP şi Reuters potrivit Agerpres.

"Deja sunt în Columbia", a anunţat Guaido pe Twitter, mulţumindu-i preşedintelui columbian Ivan Duque pentru susţinerea sa în lupta pe care o poartă. "Vom crea condiţiile care ne vor conduce la libertate", a adăugat el, exprimându-şi speranţa de a reveni în Venezuela "cu multe veşti bune".

Ivan Duque a anunţat la rândul său, tot pe Twitter, că va avea o întâlnire de lucru cu Guaido.

Juan Guaido se va întâlni cu Mike Pompeo la Bogota, unde secretarul de stat urmează să înceapă luni un turneu în America latină şi în Caraibe, a declarat pentru AFP deputatul venezuelean de opoziţie Stalin Gonzalez.

Parlamentarul nu a precizat prin ce mijloace s-a deplasat în Columbia Juan Guaido, care este vizat de o interdicţie de a părăsi ţara.

"Este liderul ales al Venezuelei (...) sunt nerăbdător să mă întâlnesc cu el", a confirmat şeful diplomaţiei americane pentru jurnaliştii care îl însoţesc în avion între Berlin, unde a participat la conferinţa internaţională privind Libia, şi Bogota.

"Misiunea noastră în Venezuela nu s-a schimbat. Suntem convinşi că venezuelenii merită un an 2020 mai bun decât ce au trăit în 2019. Maduro a fost distructiv. Milioane de persoane au trebuit să fugă din ţară pentru a merge unde mă duc şi eu, în Columbia", a declarat Mike Pompeo.

"Misiunea noastră este de a reuşi organizarea de alegeri libere şi corecte pentru ca venezuelenii să poată avea un scrutin prezidenţial reprezentativ şi de a repune pe picioare economia venezueleană", a adăugat el.

Reales pe 5 ianuarie în fruntea parlamentului monocameral, singura instituţie controlată de opoziţie în Venezuela, Juan Guaido încearcă, fără succes, de un an de zile, să-l înlăture de la putere pe şeful statului socialist Nicolas Maduro, în special cu susţinerea administraţiei americane a lui Donald Trump.

Liderul opoziţiei continuă să revendice preşedinţia interimară a ţării sale, considerându-l pe Maduro un "uzurpator"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.