Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația dintre SUA și China se tensionează: Cum l-au UMILIT chinezii pe ambasadorul SUA

ceomagazine.co.kr
razboi sua china

Ministerul chinez de Externe l-a convocat, miercuri, pe ambasadorul SUA, Terry Branstad, pentru a-i transmite o notă de protest faţă de hotărârea preşedintelui american, Donald Trump, de anulare a statutului special al provinciei Hong Kong, relatează agenţia de presă Reuters, potrivit MEDIAFAX.

China va adopta măsurile necesare, inclusiv sancţiuni contra persoanelor şi entităţilor relevante din SUA, pentru a-şi apăra interesele, a declarat Zheng Zeguang, adjunct al ministrului chinez de Externe.

Citește și: Reacția procurorului general privind decizia din dosarul 10 August: ‘Rolul nostru este să administrăm probele conform legii’ .

Administraţia Chinei a somat, miercuri, Statele Unite să revină asupra deciziei de anulare a statutului special al provinciei Hong Kong în relaţiile comerciale, Beijingul ameninţând Washingtonul cu măsuri de retorsiune.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a emis o ordonanţă executivă privind anularea statutului special al Hong Kong-ului în relaţiile comerciale, din cauza legii chineze privind siguranţa naţională, considerată o acţiune a Beijingului de intensificare a controlului politic asupra provinciei autonome. "Este o decizie menită să tragă la răspundere China pentru acţiunile agresive asupra populaţiei din Hong Kong. Nu mai sunt privilegii speciale pentru Hong Kong, nu va mai fi un tratament economic special şi nici exporturi de tehnologie sensibilă", a afirmat Donald Trump.

Citește și: Olguța Vasilescu, palmă pentru ministrul Muncii, Violeta Alexandru: Nu a făcut ceea ce are în prerogative

Ministerul de Externe de la Beijing a catalogat decizia drept "o ingerinţă grosolană" în afacerile interne ale Chinei.

"Tentativa SUA de a obstrucţiona implementarea legii privind siguranţa naţională în Hong Kong nu va reuşi niciodată. Îndemnăm partea americană să îşi corecteze greşelile, să se abţină de la aplicarea acestei ordonanţe şi să înceteze ingerinţele în afacerile interne ale Chinei. China va riposta cu fermitate dacă SUA continuă aceste acţiuni", a avertizat Ministerul de Externe de la Beijing.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.