Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația escaldează: Lukașenko acuză Lituania că blocada Kaliningradului ‘e o declaratie de razboi’

Belta
Aleksandr Lukasenko

Alexander Lukașenko, președintele Belarusului, a numit interzicerea Lituaniei asupra tranzitului feroviar de mărfuri către Kaliningrad drept „o declarație de război de facto”.

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a făcut această declarație în timp ce se întâlnea cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, la Sankt Petersburg, relatează agenția BelTA.

Aleksandr Lukașenko a sugerat să se discute chestiuni legate de apărare în timpul întâlnirii. El a spus: "Suntem foarte stresați de situația și de politica pe care o duc vecinii noștri. În linii mari, o știți. Mă refer la conducerea Poloniei și la conducerea Lituaniei. O politică în favoarea confruntării. Și vă luați și voi partea voastră. Recent, în Ucraina au fost mercenari în principal din Polonia. Nu înțeleg de ce vor o confruntare. Este clar că sunt împinși la ea, dar politica este dezgustătoare. Un comportament agresiv".

Aleksandr Lukașenko a remarcat că Lituania acționează într-o manieră similară. "Fluxul de informații cu privire la intenția lor de a opri tranzitul dinspre Rusia spre Kaliningrad prin Belarus, de a izola Kaliningradul este în creștere. Ascultați, aceasta echivalează cu declararea unui oarecare război. Astfel de acțiuni sunt intolerabile în condițiile moderne", a declarat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.