Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situaţia pandemiei: bilanţul morţilor din cauza covid-19 depăşeşte pragul de 1,5 milioane (AFP)

pandemie

Noul coronavirus SARS-CoV-2 a ucis peste 1,5 milioane de oameni în lume, de la sfârşitul lui decembrie, iar America a înregistrat joi un ”record absolut” zilnic de peste 210.000 de contaminări, relatează AFP, care prezintă noi bilanţuri, noi măsuri şi fapte marcate într-un rezumat al evoluţiei pandemiei covid-19 în lume, notează news.ro.

LONDRA ÎNCEARCĂ SĂ DEA ASIGURĂRI CU PRIVIRE LA VACCIN

Agenţia britanică a medicamentului (MHRA) a dat asigurări vineri că decizia sa rapidă de a autoriza în Regatul Unit vaccinul împotriva covid-19 Pfizer/BioNTech - prima în lumea occidentală - răspunde tuturor normelor de securitate, în urma unor critici cu privire la rapiditatea procesului.

Imunologul Anthony Fauci, membru al celulei de criză împotriva covid-19 la Casa Albă, a apreciat joi că autoritatea britanică independentă a ”precipitat această aprobare”, după care şi-a cerut scuze cu privire la aceste acuzaţii.

Citește și: Coordonatorul campaniei de vaccinare anticoronavirus a făcut anunțul! Câte doze a comandat România

NEÎNCREDERE ÎN FRANŢA

Cu cât mai mult se apropie vaccinarea împotriva covid-19, cu atât mai puţini francezi par să vrea să se vaccineze.

Numai jumătate dintre persoanele intervievate în noiembrie declarau că intenţionează să se vaccineze, potrivit unor date oficiale dezvăluite de către Sănătatea Publică.

Campania vaccinării în Franţa urmează să înceapă cu rezidenţii azilelor de bătrâni, la începutul lui ianuarie, după care se va lărgi treptat la întreaga populaţie.

PESTE 1,5 MILIOANE DE MORŢI ÎN LUME

Noul coronavirus SARS-CoV-2 a ucis peste 1,5 milioane de persoane în lume, de la sfârşitul lui decembrie, şi a infectat peste 65,2 milioane de oameni, potrivit unui bilanţ întocmit vineri, la ora 11 GMT (13.00, ora României) de AFP pe baza unor date oficiale.

Statele Unite sunt ţara care înregistrează cele mai multe morţi din cauza covid-19 de la începutul pandemiei (276.401).

Peste 210.000 de cazuri au fost înregistrate - numai joi - un ”record absolut” de la începutul epidemiei în America.

Statele Unite sunt urmate de Brazilia (175.270 morţi), India (139.188), Mexic (108.173)şi Regatul Unit (60.113).

SPUTNIK V, MADE IN  KAZAHSTAN

Kazahstanul urmează să înceapă să producă vaccinul rus împotriva covid-19 Sputnik V la 22 decembrie, au anunţat autorităţile kazahe, care dezvoltă, de asemenea, propriul vaccin.

Lansarea vaccinării în masă, în populaţia kazahă, este prevăzută de la începutul lui 2021.

Vaccinul rus, despre care creatorii săi spun că are o eficienţă de 95%, urmează săfie produs şi în alte ţări - inclusiv în India, China, Brazilia şi Coreea de Sud, potrivit autorităţilor ruse.

Peste 100.000 de persoane au fost deja vaccinate în Rusia, au anunţat ele.

CAMPIONATELE MONDIALE DE SCHI FREESTYLE ŞI SNOWBOARD, ANULATE

Campionatele mondiale de schi freestyle şi snowboard prevăzute la Yanqing, în China, de la 18 la 28 februarie 2021, în instalaţia Jocurilor Limpice (JO) de iarnă din 2022 de la Beijing, au fost anulate din cauza unor restricţii impuse de către China în lupta împotriva covid-19.

Federaţia Internaţională de schi caută un nou loc în vederea desfăşurării acestei competiţii, dar şi a Cupei Mondiale de schi alpin, schi de fond, salt cu schiurile şi probe speciale nordice - programate în China la începutul lui 2021, anulate toate.

ADUNĂRILE, INTERZISE ÎN CALIFORNIA

Guvernatorul Californiei a anunţat că adunările şi activităţile considerate neesenţiale urmează să fie interzise în toate zonele în care pandemia covid-19 riscă să copleşească serviciile spitaliceşti.

ADUNĂRILE DE CRĂCIUN LA QUEBEC, ANULATE

Premierul Québecului François Legault a anunţat joi anularea deciziei care le permitea locuitorilor să se adune de Crăciun, invocând o creştere puternică a cazurior de covid-19 în această provincie canadiană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.