Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situaţie ciudată la DNA: Marius Iacob, sancţionat disciplinar şi demisionar, a ajuns şeful instituţiei

dna-concurs

Procurorul Marius Iacob, fost adjunct al Laurei Codruţa Kovesi, a ajuns procuror-şef al DNA, deşi a fost sancţionat disciplinar şi şi-a dat demisia din funcţia de conducere deţinută.

Potrivit unui răspuns oficial citat de Antena 3, procuror-şef interimar, Nistor Călin, şi-a delegat atribuţiile pentru câteva zile lui Marius Iacob. Din punct de vedere legal, Iacob nu mai are dreptul de a ocupa funcţii de conducere, ca urmare a faptului că ÎCCJ a admis o acţiune disciplinară împotriva sa şi l-a sancţionat cu avertisment.

După decizia ÎCCJ, Marius Iacob şi-a dat demsia, fără să mai aştepte să fie demis. Potrivit Antena 3, preşedintele Klaus Iohannis nu a semnat încă decretul de eliberare din funcţie, deşi Iacob a demisionat pe 19 martie.

CITEȘTE ȘI: Regulile de bază când iei vitamine: Dacă nu le respecţi, le iei degeaba

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a întors luni, 18 martie, decizia Secţiei pentru procurori a CSM şi a în cazul acţiunii disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva procurorului şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Marius Iacob. El era acuzat de IJ că a delegat un procuror şef serviciu, respectiv pe Carmen Simona Ricu, să reprezinte DNA într-un proces care avea ca obiect suspendarea ordinului prin care procurorul Mihaiela Moraru Iorga a fost suspendată din DNA. Atât Marius Iacob, cât şi Simona Ricu au fost sacţionaţi cu "avertisment".

În dosarul în care s-a pronunţat ÎCCJ, Iacob este acuzat de Inspecţia Judiciară că a încălcat mai multe dispoziţii, delegând un procuror şef serviciu, respectiv pe Carmen Simona Ricu, să reprezinte DNA în procesul civil având ca obiect suspendarea ordinului prin care procurorul Mihaiela Moraru Iorga a fost suspendată din DNA.

CV-ul lui Marius Iacob poate fi consultat AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.