Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație critică în Prahova: Peste jumătate din UAT-uri sunt în scenariul roşu. Niciun loc liber în spitale

Shutterstock
spital terapie intensiva

Mai multe de jumătate din cele 104 unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului Prahova se află în scenariul roşu, autorităţile anunţând că, duminică, nu mai erau locuri libere în spitale pentru pacienţii COVID-19, în ciuda faptului că paturile au fost suplimentate.

Potrivit datelor transmise de Instituţia Prefectului Prahova, numărul de paturi COVID a crescut, duminică, la 525, toate fiind ocupate, inclusiv cele 26 de la terapie intensivă, potrivit agerpres.ro.

"Autorităţile locale caută în continuare soluţii pentru a suplimenta numărul de paturi COVID-19", precizează sursa citată.

În acest moment, în judeţ sunt active 3.828 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 338 au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore.

Rata de infectare la nivelul judeţului Prahova a ajuns la 4,34, un număr de 57 de UAT-uri fiind în scenariul roşu. Cap de listă este în continuare comuna Gura Vadului (14,10).

Prefectura arată că 40 de UAT-uri au o incidenţă cuprinsă între 3 şi 6 cazuri la 1.000 de locuitori, nouă au o rată de infectare între 6 şi 7,5 cazuri la 1.000 de locuitori, iar opt UAT-uri au incidenţa de peste 7,5 cazuri la 1.000 de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.