Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație critică în spitalele din Iași: Pacienţii primesc tratament pe scaun și așteaptă pe holuri eliberarea unui pat

Ro Health Review
UPU spital

Medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, afirmă că dimineaţa de miercuri este una aglomerată la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul "Sfântul Spiridon". Din cauză că nu mai sunt paturi libere, unii pacienţi primesc tratament în timp ce aşteaptă pe scaun. La Spitalul de Pneumoftiziologie, bolnavii au aşteptat pe holuri eliberarea unui pat, iar managerul afirmă că s-a ajuns la "cel mai îngrozitor scenariu", potrivit news.ro.

"11 pacienţi Covid şi doi pacienţi non-Covid sunt conectaţi la ventilatoare. Alţi doi pacienţi, unul cu Covid şi celălalt non-Covid ar trebui ventilaţi mecanic. Din păcate, primesc doar oxigen", a afirmat medicul Diana Cimpoeşu.

Totodată, în UPU au fost aduse paturi suplimentare, din cauza afluxului mare de bolnavi.

"Este o fărâmă din imaginea Covid-19. Cea mai mare teamă este că va mai veni un pacient care trebuie ventilat mecanic şi nu mai avem ventilatoare. Cred că teama asta ar trebui să o aibă şi cei care nu s-au vaccinat încă. Şi cei care nu poartă mască", a declarat medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.

La Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi, în cursul serii de marţi, pacienţii cu Covid au fost nevoiţi să aştepte pe holuri, întrucât nu mai era niciun pat liber.

"Aseară (marţi seară – n.r.) am avut pacienţi pe hol care nu mai aveau loc. Au aşteptat pur şi simplu să se elibereze un pat. Au fost îngrijiţi foarte bine, dar asta arată cum lucrăm acum. Este cel mai îngrozitor scenariu. Situaţia este extrem de gravă, toate cazurile sunt fără vaccin", a declarat medicul Radu Crişan Dabija, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.