Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație delicată la Suceava: Cum vor funcționa urgențele după închiderea spitalului

Inquam Photos / Octav Ganea
coronavirus medic masca

Pacienții din Suceava care au nevoie de tratament în urgență vor fi tratați la Rădăuți, unde au fost trimiși în ajutor medici din mai multe orașe ale Moldovei. Spitalul di Suceava este închis după ce aproape 100 de cadre medicale au coronavirus, potrivit Mediafax.

Diana Cimpoeșu, coordonatorul regional al SMURD, a declarat, marți, la Iași, că în urma discuțiilor avute la Suceava s-a decis ca toate urgențele din județ să fie tratate la Compartimentul de Primiri Urgențe de la Spitalul din Rădăuți, având în vedere că Spitalul Județean Suceava a fost închis.

Ambulanţele duc bolnavii la Rădăuţi,iar de acolo se ia decizia în privința locului în care se vor interna bolnavii. Poate fi spitalul Rădăuţi sau celelalte spitale municipale şi orăşeneşti din Suceava, Botoşani, Paşcani.

Cazurile de complexitate mare se vor trimite la Iaşi, a spus Diana Cimpoeșu.

Între timp, la Suceava a început decontaminarea spitalului. După dezinfectare, urgențele de aici se pot redeschide, spune Cimpoeșu.

Citește și: Aprovizionarea cu bunuri de strictă necesitate și medicamente, ÎN PERICOL din cauza restricțiilor de circulație impuse la nivel mondiala

Practic, după redeschidere, la Suceava vor putea fi consultate urgențele, dar nu vor putea fi internate. Pentru a suplini personalul de la Rădăuți, acolo au fost trimiși medici din Iaşi, de la Siret, Câmpulung și Fălticeni.

92 de cazuri de infecție cu coronavirus au fost confirmate în rândul personalului medical din Suceava, iar medicii și personalul auxiliar încă se testează, a scris, marți, pe Facebook, Federația Sanitas din România. Sindicatul cere testarea cu prioritate a pesonalului medical.

Un număr de 186 de noi infecții de coronavirus au fost confirmate marți în România. Numărul infectaților ajunge, astfel, la 762, la nivel național, potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.