Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație HILARĂ: doi soți au fost diagnosticați cu botulism, dar România nu deține serul. Ajutor nesperat din Moldova

botulism

Doi soţi din Arad au fost diagnosticaţi cu botulism, însă în România nu există ser antibotulinic, iar medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă au reuşit să găsească tratament în Republica Moldova.

Un bărbat s-a prezentat sâmbătă în stare gravă la spital, fiind diagnosticat cu botulism. Ulterior, şi soţia acestuia a primit acelaşi diagnostic, informează Agerpres. 

Deoarece în România nu există ser antibotulinic, directorul medical al spitalului Arad a luat, de urgenţă, legătura cu Direcţia judeţeană de sănătate publică şi cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pentru a putea salva vieţile celor doi.

Potrivit unui comunicat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, cu ajutorul DSP Arad, ISU Arad, DSU Bucureşti şi al Ministerului Sănătăţii, medicii au reuşit să găsească ser antibotulinic în Republica Moldova.

"Ieri, a fost o zi contracronometru atât pentru mine, cât şi pentru colegii din cadrul Compartimentului Boli Infecţioase Adulţi II! Deoarece serul antibotulinic lipseşte momentan din unităţile sanitare, am început lupta căutărilor împreună cu colegii de la DSP Arad, ISU Arad, DSU Bucureşti şi, nu în ultimul rând, Ministerul Sănătăţii, prin oameni devotaţi care au făcut tot posibilul şi au găsit serul în Republica Moldova, într-un timp de 6 - 7 ore. O echipa de la ISU Arad a plecat aseară spre Iaşi şi o altă echipă de la ISU Iaşi a plecat spre Arad, iar undeva pe la mijlocul distanţei s-a realizat transferul serului ca să ajungă până în această dimineaţă la spital şi să fie administrat celor doi pacienţi", a declarat Lenuţa Timiş, director medical SCJU Arad.

Ea a precizat că pacienţilor le este administrat serul antibotulinic şi vor rămâne sub supraveghere medicală pe Compartimentul de Boli Infecţioase Adulţi II.

"Le mulţumesc tuturor celor care ieri şi astăzi ne-am unit forţele şi am făcut o echipă puternică pentru a salva. Nu în ultimul rând, mulţumesc colegilor din Republica Moldova care în timp record ne-au pus la dispoziţie serul antibotulinic", a transmis Lenuţa Timiş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.