Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație INCREDIBILĂ Chemat să salveze un bărbat înecat, elicopterul SMURD n-a mai ajuns: ieșise din tură de 5 minute

Libertatea
Elicopter SMURD Harghita

Un bărbat în vârstă de 60 de ani a murit, sâmbătă, după ce a căzut în albia râului Tarcău, în încercarea de a-și salva soția să nu cadă de pe mal. Mai multe servicii de intervenție au fost mobilizate la fața locului. A fost solicitat și un elicopter SMURD, dar ieșise din program de cinci minute, anunță MEDIAFAX.

Tragedia a avut loc în localitatea Brateș, comuna Tarcău. Soția lui ar fi alunecat, el a tras-o, s-a dezechilibrat și a căzut de la aproximativ 15 metri.

Citește și: Dacia lansează primul model de autovehicul electric produs în România

Incidentul a fost anunțat prin apel la 112, sâmbătă, în jurul orei 15:30, iar la fața locului s-a deplasat o ambulanță din cadrul Serviciului de Ambulanță Neamț.

„La ora 15:34 a fost primul apel la „112”. A plecat un echipaj de la Bicaz, pentru că acolo avem stația cea mai apropiată de locul incidentului. La ora 15:57 a ajuns la caz.”, a declarat managerul SAJ Neamț, Dorice Albu, pentru MEDIAFAX.

Echipajul de pe ambulanță a constatat că victima este în stare gravă și nu poate fi scoasă din albia râului. Astfel, în jurul orei 16:00, au fost solicitați pompierii.

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț au ajuns la fața locului în jurul orei 16:40, au reușit să scoată bărbatul care se afla în stare de inconștiență și l-au predat echipajului de pe ambulanță.

„La locul solicitarii s-a deplasat un echipaj de pompieri pentru a scoate victima și a o preda la ambulanța SAJ. Persoana a fost scoasă din albia râului Tarcău și predată echipajului SAJ în stare de inconștiență.”, au transmis reprezentanții ISU Neamț.

Citeşte şi: BOMBĂ! Avocaţii mergeau cot la cot cu clienţii lor la licitaţiile deturnate - Avocaţi din Bucureşti şi Galaţi, printre inculpaţii din dosarul 'Executorii'

Conform managerului SAJ Neamț, la ora 17:05 s-a solicitat un elicopter SMURD dar nu a putut fi trimis deoarece ieșise de cinci minute din program.

La ora 18:00, pacientul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț, cu diagnosticul: comă de gradul IV, politraumatism prin cădere de la înălțime.

Potrivit unor surse medicale, la scurt timp după ce a ajuns la spital, bărbatul a intrat în stop cardio-respirator și a decedat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.