Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație INCREDIBILĂ Un avion F 16 a început să se DEZMEMBREZE, în zbor: MAPN a cumpărat aeronavele vechi cu miliarde de euro

focustaiwan.tw
F-16, Taiwan, avioane de luptă

UPDATE

Pilotul unei aeronave F-16 Fighting Falcon din dotarea Escadrilei 53 Aviație Vânătoare a Forțelor Aeriene Române a raportat un incident de zbor survenit în timpul executării unor antrenamente cu trageri de luptă aer-sol în zona poligonului Mălina, din județul Galaţi.

„Incidentul nu a pus în pericol viaţa pilotului sau a altor persoane și nici integritatea aeronavei sau a altor proprietăţi şi bunuri de la sol. Din primele informații raportate de pilot, în momentul lansării unei bombe de antrenament, s-a produs desprinderea necomandată a unui rezervor extern de combustibil şi a grinzii de acroşare triple de pe partea dreaptă a aeronavei, materiale care au căzut în zona destinată tragerilor aer-sol din poligon”, anunță MApN.

Conform procedurilor standard în aceste situații, pilotul aeronavei a raportat situaţia de urgenţă și a aterizat în siguranţă pe aerodromul de bază.

O comisie numită de şeful Statului Major al Forţelor Aeriene analizează cauzele producerii evenimentului.

Știrea inițială

MAPN a investit miliarde de euro în avioane F-16, iar acestea sunt un adevărat pericol atât pentru piloți, cât și pentru populație. Un astfel de avion a început să se dezintegreze, marți, în zbor, după ce a lansat o bombă de antrenament.

Avionul efectua un zbor de antrenament în zona Galați. Se pare că un rezervor extern de combustibil s-a desprins și a căzut pe sol, fără a produce victime. Totodată, și grinda de acroşare triplă de pe partea dreaptă a aeronavei a picat.

știre în curs de actualizare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.