Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație inedită în Bihor: PSD a câştigat cinci primării noi, iar UDMR a pierdut trei

PSD

Liderul organizaţiei PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat că social-democraţii au câştigat, deocamdată, cel puţin cinci primării noi pe lângă cele existente, iar UDMR ar fi pierdut trei primării în judeţ din cele 23, din cauza unor diferenţe de câteva zeci de voturi.

"Merge foarte încet cu numărătoarea paralelă. Deocamdată primesc doar rezultate fragmentate. Mă sună să-mi spună că au câştigat cu 100 de voturi, cu 200 de voturi. Ce pot să vă spun cert e că am câştigat câteva primării noi, cum sunt cele din comunele Toboliu, Câmpani, Căbeşti, Tulca şi Copăcel. Pe lângă ce am avut şi recâştigat, de unde avem rezultate: Bulz, Sârbi, Sâmbăta, Gepiu, Nucet, Cărpinet, Pocola, Sînmartin, Finiş, Ceica, Ineu, Budureasa, Batăr, Borod. Dar mai avem câteva primării de unde aşteptăm rezultate", a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele PSD Bihor.

Potrivit lui Ioan Mang, candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean, în municipiul Beiuş, un fief al PSD, a câştigat candidatul liberal, în faţa candidatei social-democrate, Stela Babău.

La UDMR Bihor se aşteaptă şi se centralizează, de asemenea, informaţii despre rezultatele numărătorilor paralele. Potrivit preşedintelui executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, până în acest moment, UDMR a câştigat 19 primării, printre care în municipiul Salonta şi oraşele Săcueni şi Valea lui Mihai.

"Deja avem 19 primării câştigate, în alte trei primării am solicitat renumărarea voturilor. Conform estimărilor noastre, 20 de primării vor fi câştigate în aceste alegeri, cu o probabilitate de 99,9%. Azi avem 23. Cele pe care le-am pierdut sunt la câteva zeci de voturi distanţă. Inclusiv municipiul Marghita, pierdut la o sută şi ceva de voturi. Vom face o analiză detaliată în cursul zilei de luni, adică astăzi, în funcţie de rezultatele pe care le vom primi", a declarat, pentru AGERPRES, Szabo Odon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.