Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație îngrijorătoare: inteligența artificială se comportă ca și cum ea ar deține tot internetul și ar fi stăpâna acestuia

8ways.ch
inteligenta artificiala

Intrăm în era inteligenței artificiale: Giganții tech globali se angajează într-o competiție acerbă pentru a obține o cotă de piață semnificativă într-un viitor în care inteligența artificială va juca un rol central în toate aspectele vieții noastre.

Într-o cursă contra cronometru, aceste companii se străduiesc să dezvolte și să implementeze tehnologii AI avansate, anticipând schimbările fundamentale și transformările profunde pe care le va aduce în mod inevitabil existența noastră. În acest context, bătălia pentru supremația în lumea AI se anunță a fi una intensă, având consecințe semnificative asupra societății și modului în care ne desfășurăm activitățile zilnice.

Google, de exemplu, apasă tare pedala de accelerație și investește masiv în inteligența artificială, pentru a-și perfecționa instrumentele și a deveni cât mai competitiv pe piața tech a viitorului, anunță playtech.

Se pare că gigantul are de gând să folosească absolut tot conținutul disponibil în online pentru a-și îmbunătăți abilitățile, instrumentele, tehnicile și strategiile de abordare a inteligenței artificiale.

Nu vorbim doar despre o intenție sau un zvon, gigantul făcând deja pași importanți care arată că în cel mai scurt timp se va pune pe treabă.

Ca referință, precizăm că gigantul american şi-a actualizat politica de confidenţialitate şi a adăugat o clauză prin care spune că îşi rezervă dreptul de a analiza tot conţinutul disponibil online în mod public.

Ample în spațiul public

Desigur că ne dorim cu toții ca tehnologia să avanseze, pentru a ne putea folosi de ea în scopuri utile și nobile, benefice omenirii și viitorului ei, doar că recenta mișcare a celor de la Google nu doar că a stârnit discuții ample în spațiul public, printre specialiștii în cibernetică, dar a atras și unele critici dure din partea unor experți vehemenți.

Aceștia ar acuza Google că, prin mișcările făcute spre a-și perfecționa sistemele de inteligență artificială se comportă ca și cum el ar deține tot internetul și ar fi stăpânul absolut al unei cantități de date și informații absolut uluitoare.

Este într-adevăr interesant acest semnal de alarmă și pare să aibă o oarecare veridicitate, dat fiind faptul că Google ar urma să analizeze informații și date la un volum absolut impresionant și, într-adevăr, ar folosi în beneficiul propriilor sale tehnologii toată informația disponibilă acum în online. Este o problemă discutabilă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.