Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație PARADOXALĂ la ÎCCJ: Blocajul completurilor de 5 îi afectează și pe cei care cer anularea condamnărilor pe baza deciziei CCR

facebook.com
Udrea Bica

Pe rolul completurilor de 5 judecatori ale ICCJ, a caror activitatea este blocata pana la sfarsitul anului de o decizie a Curtii de Apel Bucuresti, sunt mai multe cauze in care sunt vizati politicieni, unii dintre ei cu functii inalte in statul roman. In cazul celor mai mulți, cei 5 magistrati ar urma sa dispuna decizii definitive.

Pe de altă parte, completurile de 5 judecatori in materie penală au de solutionat si masuri preventive, iar blocajul ar putea duce la expirarea unor interdictii in cazul unor inculpati. Nu in ultimul rand, judecatorii au de solutionat cereri de anulare a condamnarilor dispuse de instanta supremă formulate chiar pe baza deciziei CCR care vizeaza modalitatea in care au fost compuse aceste foruri in ultimii 4 ani.

Astfel, contestatiile in anulare depuse pe Alina Bica si Elena Udrea, care ar fi trebuit sa se judece pe 10 decembrie, vor fi amanate, asa cum a decis ICCJ dupa ce Curtea de Apel a suspendat noua componenta a completurilor.

In apel, asteptand judecata si decizii definitive, sunt dosare care ii privesc pe președintii Parlamentului, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a fost achitat in prima instantă, in timp ce liderul Camerei Deputatilor a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare in dosarul DGASPC Teleorman.

Citeste si Corina Crețu îi cere Vioricăi Dăncilă să spună care e poziția Guvernului după atacul lui Vâlcov: Să depună proiecte și apoi să acuze Comisia Europeană

De altfel, intregul blocaj de la instanta suprema a pornit de la o cerere a lui Liviu de suspendare a deciziei ICCJ prin care s-a stabilit ca noile completuri de 5 judecatori sa fie trase la sorti in luna noiembrie, dupa o decizie a CCR.

Toni Grebla, secretar general al Guvernului , este judecat si el de un complet de 5 magistrati al ICCJ, in prima instanta fiind achitat.

In aceeasi situatie este cauza Rovinari Turceni, in care sunt judecati Victor Ponta, fost premier, si Dan Sova, ambii fiind achitati in prima instanta.

De asemenea, Viorel Hrebencius, Sebastian Ghita si deputatul social-democrat Catalin Radulescu sunt judecati in apel.

Tot spre solutionarea unuia dintre cele doua completuri de 5 judecatori in materie penala ar urma sa ajunga si dosarul consilierului Vioricai Dancila, Darius Valcov, condamnat, in prima instanta, la 8 ani de inchisoare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.