Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situaţie stranie în Camera Deputaţilor: AUR ţine în şah PNL şi PSD, după finalizarea depunerii jurământului/ VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Camera Deputaților

Deputaţii au depus jurământul de credinţă, luni seara, într-o şedinţă solemnă. Depunerea jurământului a fost făcută individual de fiecare deputat în parte.

După încheierea depunerii jurământului, atât PNL, cât şi PSD doreau să se treacă la votul pentru preşedintele Camerei. Lucian Feodorov, deputat AUR, decanul de vârstă al deputaților care a prezideat ședința de constituire a Camerei Deputaților, a fost convins de George Simion să refuze propunerea PNL şi PSD şi să declare şedinţa închisă. George Simion a acuzat un blat între PNL şi PSD pentru instalarea lui Ludovic Orban la conducerea Camerei Deputaţilor, deşi PSD avea propriul candidat, în persoana lui Alfred Simonis.

PNL a cerut înlocuirea preşedintelui de şedinţă cu următorul decan de vârstă, însă şi acesta era de la AUR (Mircea Chelariu) şi a refuzat. Al treila deputat în ordinea descrescătoare a vârstei este de la PSD, iar la momentul publicării acestui articol se discută despre procedura de urmat.

În Camera Deputaţilor, PSD are 110 mandate, PNL - 93, Alianţa USR PLUS - 55, Alianţa pentru Unirea Românilor - 33, UDMR - 21, iar grupul minorităţilor naţionale - 18.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.