Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situaţie TENSIONATĂ pe cerul Germaniei. Avioanele militare au interceptat o cursă de pasageri- VIDEO

Forţele militare aeriene germane au ridicat în aer mai multe aparate de vânătoare Eurofighter pentru a intercepta o aeronavă Boeing 777-300ER, cu 330 de pasageri la bord şi 15 membri ai echipajului, după ce turnul de control a pierdut contactul cu cei din cokpit.

În ziua de 16 februarie, zborul Jet Airways 118, care efectua o cursă regulată între Mumbai şi Londra nu mai răspundea la apelurile de radio comunicaţii, ceea ce a provocat o stare de nelinişte şi teamă la sol.

Citeşte şi: Trump are un nou consilier pentru securitate. Un general obişnuit să îşi înfunte superiorii

Potrivit Aviation Herald, problemele de comunicare au intervenit în momentul în care controlorii de trafic aerian din Bratislava (Slovacia) au predat monitorizarea acestui zbor colegilor din turnul de control din Praga (Cehia).

O altă cursă de pasageri se afla la mică distanţă de zborul suspect, iar piloţii au reuşit să surprindă aceste imagini spectaculoase pe cerul Germaniei, în apropiere de Frankfurt.

Din fericire, contactul radio a fost reluat înainte ca situaţia să devină şi mai tensionată, iar avionul a aterizat în siguranţă pe aeroportul din Heathrow din Londra "fără incidente", se arată într-un comunicat remis de compania aeriană.

Conducerea Jet Airways a decis suspendarea întregului echipaj de la bord şi a dispus începerea unei anchete, "o procedură standard", aşa cum se arată în comunicatul oficial, transmis presei.

"Ca măsură de precauţie, Forţele Aeriene Germane au lansat două aeronave de vânătoare pentru a asigura siguranţa acelui zbor", se menţionează în comunicatul Jet Airways.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.