Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație tot mai gravă la Spitalul de Urgență din Alba: încă patru asistente sunt testate pozitov la Covid-19

SANADOR
testare covid

Alte patru asistente ale spitalului din Alba Iulia au fost depistate cu noul coronavirus, principala pistă luată în calcul, în cadrul anchetei epidemiologice, care a dus la apariţia focarului de la cea mai mare unitate de sănătate din judeţ fiind nerespectarea măsurilor de protecţie şi de distanţare de către participanţii la un curs de perfecţionare organizat recent de Sanitas, informează Agerpres.

"Patru asistente, din care una reîntoarsă din concediul de odihnă, pentru una fiind în curs de desfăşurare ancheta epidemiologică, iar două care au participat la un curs de instruire, au fost depistate cu noul coronavirus, în urma prelucrării a 350 de teste", potrivit informaţiilor transmise, miercuri, la solicitarea AGERPRES, de către purtătorul de cuvânt al instituţiei, Alexandra Mateş.

De altfel, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, cel puţin 6 asistente din secţii diferite, din cele confirmate cu noul coronavirus, au participat recent la un curs organizat de Sanitas. În aceste condiţii, este luat în calcul ca apariţia focarului de la SJU să fi fost provocată de nerespectarea măsurilor sanitare de participanţii la respectivul curs, după cum a afirmat, pentru AGERPRES, directorul executiv, Alexandru Sinea. Acesta a spus că este "inadmisibil" ceea ce s-a întâmplat.

În total, un număr de 34 de medici, asistenţi medicali, infirmieri şi îngrijitoare de la SJU Alba Iulia au fost confirmaţi cu noul coronavirus, în urma unei testări care a demarat la mijlocul lunii septembrie. Mai exact, au fost confirmaţi pozitiv 17 asistenţi medicali, 8 infirmieri, 4 îngrijitoare şi 5 medici.

Potrivit Alexandrei Mateş, în rândul pacienţilor nu au fost depistate cazuri de infectare cu COVID-19.

Citește și: Beneficiile strugurilor pentru sănătate: de ce este bine să-i consumăm des

În urmă cu câteva luni, la SJU a mai fost înregistrat un focar de infectare cu COVID-19, dar nu la amploarea celui actual.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.