Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SJU Sfântu Gheorghe solicită finanţare prin PNRR pentru creşterea capacităţii de screening pentru nou-născuţi

stiri.md
nou nascuti bebelusi

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe solicită finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru dotarea cu echipamente medicale a secţiei de terapie intensivă pentru nou-născuţi, în vederea îmbunătăţirii programului de screening.

Consiliul Judeţean Covasna, convocat luni în şedinţă extraordinară, a aprobat depunerea proiectului "Creşterea capacităţii de screening pentru nou-născuţi în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr.Fogolyan Kristof" din Sfântu Gheorghe" pe componenta dezvoltarea infrastructurii spitaliceşti în secţiile de terapie intensivă pentru nou-născuţi, scrie Agerpres.

"Componenţa minimă a unui kit pentru screening/prevenţie retinopatia de prematuritate este formată din: mixer de aer-oxigen pentru sală de naşteri şi pentru sală operaţii cezariene, monitor semne vitale sală naşteri, monitor semne vitale sală operaţii cezariene, ventilator de transport cu FiO2 reglabil 21-100% şi incubator de transport (...) Valoarea totală a proiectului este de 264.780,65 lei, fără TVA, din care valoarea eligibilă este de 210.169,24 lei, fără TVA iar valoarea neeligibilă este de 12.335,50 lei, fără TVA. Contribuţia proprie în proiect a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Fogolyan Kristof" Sfântu Gheorghe reprezintă numai achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului (...) Contribuţia Judeţului Covasna la finanţarea proiectului este de 0 lei", se arată în raportul de specialitate.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Tamas Sandor, a precizat că gradul de ocupare a secţiei de terapie intensivă pentru nou-născuţi a fost de 65,14% în anul 2022, iar din cei 1.069 de bebeluşi născuţi anul trecut, 181 au avut nevoie de terapie intensivă mai mult de 24 de ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.