Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ska Keller, eurodeputata care a criticat cel mai dur România, în Parlamentul European: 'Vor legaliza corupția'

Ska Keller

Co-președintele Grupului Verzilor din Alianța Liberă Europeană, Ska Keller, a declarat marți că modificările aduse legilor justiției din România vor legaliza corupția și că Președinția României la Consiliul UE va trebui să dea dovadă de credibilitate și țara să răspundă atacurilor la statul de drept.

„În ultimii ani, România a făcut progese în combaterea corupției, însă astăzi mii de români au ieșit în străzi pentru a-și cere drepturile, pentru libertăți civile și bune guvernări. Însă nu sunt ascultați. Modificările aduse legilor vor legaliza corupția. Guvernul intenționează de altfel să interzică dreptul ala protest. Aceste șase luni vor fi pline de evenimente. Președinția trebuie să fie un exemplu, să dea dovadă de credibilitate. Mai aveți timp, însă timpul trece. Președinția are nevoie de o viziune pe termen lung, iată de ce e bine că ați fixat summit-ul de la Sibiu în luna mai. Trebuie să stabilim cum veți răspunde atacturile la statul de drept, cum facem față schimbărilor climatice, respectarea drepturilor cetățenilor”, a afirmat Ska Keller în plenul Parlamentului European.

Citește și: Mare atenție, șoferi! Aveți mai multe modalități de plată a amenzilor rutiere

Copreședintele Grupului Verzilor a adăugat că Președinția Consiliului UE „e o sarcină vitală în relațiile inter-instituționale” ale statelor membre Uniunii și că „ România are o tradiție îndelungată pentru a luptă pentru libertățile civile. A reușit să elimine dictatura”.

În încheiere, Ska Keller a urat succes României, care va conduce Consiliul UE pentru următoarele șase luni.

Citește și: Antena 1 dă iar lovitura! Lider în audiențe! Pro TV și Kanal D la pământ

„Vă urăm mult succes cu toate aceste provocări și sperăm să fim impresionați”, a încheiat Ska Keller, în plenul Parlamentului European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.