Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Skywalker - Ascensiunea' face istorie cu primul sărut între persoane de același sex

star wars

Ultima parte a seriei originale "Star Wars", "Skywalker - Ascensiunea", de J.J. Abrams, include o scenă cu un sărut între persoane de același sex, momentul marcând o premieră pentru celebra franciză, informează The Hollywood Reporter, potrivit Agerpres.

Premiera de gală a filmului "Star Wars: Skywalker - Ascensiunea" a avut loc luni, cu patru zile înainte de lansarea oficială a filmului în cinematografele din toată lumea.

J.J. Abrams le-a oferit jurnaliștilor prezenți la eveniment anterior dedicat presei câteva secvențe din film, una dintre ele prezentând un sărut între două femei, membre ale Rezistenței.

Regizorul le-a spus, la momentul respectiv, ziariștilor că, "deși personajele sunt secundare și apar destul de puțin în film, este important că oamenii din comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali, n.r.) care merg să vadă acest lungmetraj simt că sunt reprezentați".

"Această relație, pentru mine, este mult mai profundă decât una romantică", a spus el în același interviu. "Este o legătură pe care cele două personaje au stabilit-o după ce au trecut printr-un moment greu, dar și datorită dorinței lor de a fi intime", a adăugat el.

"Rise of Skywalker", care va intra în cinematografe, inclusiv în cele din România, joi, încheie o serie de trei trilogii care ocupă a doua poziție în topul francizelor cu cele mai mari încasări, cu peste 9,2 miliarde de dolari. Filmul pune punct poveștii familiei Skywalker, dar compania Disney plănuiește alte producții dedicate unor personaje "Star Wars", începând din decembrie 2022. Compania difuzează un serial "Star Wars" pe platforma sa de streaming, Disney+, și va dezvolta cel puțin alte două serii.

Citește și: Al doilea sezon din serialul 'Narcos: Mexic' va fi lansat în februarie 2020

Jurnaliștii au avut reacții amestecate după premiera de gală, filmul fiind descris drept "cel mai întortocheat" din serie de Mike Ryan, de la Uproxx. Criticul Variety Adam B. Vary a scris: "Este atât de mult film în acest film. Dar cele mai bune momente sunt cele mai liniștite și mai umane". "Punctele culminante sunt spectaculoase și sunt o mulțime de recompense, unele meritate, altele, nu. Dar unele alegeri par autocorecturi inutile față de «The Last Jedi» și unele chiar nu au sens", a scris Laura Prudom, de la platforma de jocuri IGN. Rob Keyes, de la Screen Rant, vorbește despre "un final uriaș și imens satisfăcător al unei povești", care oferă explicații pentru unele întrebări din "The Force Awakens" și "Star Wars: Ultimii Jedi / The Last Jedi" (2017).

Creată din imaginaţia lui George Lucas, franciza "Războiul stelelor" a marcat, în 1977, naşterea unui nou gen în cinema-ul comercial, popular, destinat publicului larg, în care se va remarca şi Steven Spielberg. Cei doi cineaşti, care au făcut parte din acelaşi grup de tineri regizori cu referinţe mai degrabă televizuale decât cinematografice, urmau să colaboreze, de altfel, apoi, la o altă saga de succes mondial, formată din cele patru filme "Indiana Jones".

După succesul filmului "Războiul stelelor", care a contribuit la lansarea carierei actorului Harrison Ford, George Lucas a decis să încredinţeze regia următoarelor filme din serie altor cineaşti. Astfel, "Imperiul Contraatacă" (1980) a fost regizat de Irvin Kershner şi "Întoarcerea lui Jedi" (1983) a fost regizat de britanicul Richard Marquand.

La sfârşitul anilor '90, cineastul producător a adăugat francizei sale alte trei filme noi, ale căror acţiuni se desfăşoară din punct de vedere cronologic înainte de primul lungmetraj din 1977. Acea nouă trilogie - "Star Wars Episodul I - Ameninţarea fantomei" (1999), "Războiul stelelor: Atacul clonelor" (2002) şi "Star Wars: Episodul III - Răzbunarea Sith" (2005) - a fost în întregime regizată de George Lucas şi i-a avut în distribuţie pe Liam Neeson, Ewan McGregor, Natalie Portman şi Hayden Christensen.

George Lucas a vândut compania Lucasfilm în 2012, pentru 4,05 miliarde de dolari, studiourilor Disney, care au continuat seria "Războiul Stelelor/ Star Wars" cu cele trei noi filme lansate din 2015.

Franciza "Războiul stelelor" a devenit un veritabil fenomen cultural, iar personaje precum Luke Skywalker, Prinţesa Leia şi Darth Vader şi fraze precum "May the force be with you" ("Forţa fie cu tine") au intrat în cultura populară mondială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.