Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Slovacia a adoptat o lege care îngreunează demersul comunităţii musulmane de a obţine statut oficial

Slovacia

Parlamentul de la Bratislava a votat miercuri un proiect de lege prin care practic Islamul ca religie nu mai poate primi statut oficial în Slovacia, transmite agenţia Reuters. Conform actului normativ, un cult religios va trebui să aibă cel puţin 50.000 de aderenţi - de la 20.000 în prezent - pentru a putea primi ajutoare de stat şi pentru a avea instituţii de învăţământ proprii.

Prin urmare, pentru reprezentanţii comunităţii musulmane din Slovacia va deveni şi mai dificil să obţină un statut oficial pentru religia islamică în această ţară. Comunitatea musulmană din Slovacia este oricum foarte redusă, având circa 5.000 de membri, conform Fundaţiei Islamice, estimarea guvernului mergând şi mai jos, la circa 2.000 de membri. Legea adoptată miercuri cu o majoritate de două treimi, cu sprijinul şi a unei părţi a opoziţiei, a fost propusă de Partidul Naţional Slovac (SNS), membru al coaliţiei guvernamentale conduse de premierul Robert Fico, anunţă Agerpres.

Liderul acestei formaţiuni, Andrej Danko, a anunţat că va cere de asemenea şi interzicerea construcţiei de moschei şi a portului vestimentaţiei burka în public. 'Islamizarea începe cu un kebab şi este deja în desfăşurare la Bratislava. Să ne imaginăm cu ce ne-am putea confrunta în cinci sau zece ani (...) Trebuie să facem totul astfel încât nicio moschee să nu fie construită', a spus el. Slovacia se numără printre statele est-europene care se opun cotelor obligatorii de refugiaţi impuse la nivelul Uniunii Europene, premierul Fico pronunţându-se în mod special împotriva primirii migranţilor musulmani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.