Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Slovacia: Anchete fiscale în jurul lui Andrej Kiska, actualul președinte

slovacia

O societate deţinută de apropiaţi ai preşedintelui liberal slovac Andrej Kiska a depus 15 declaraţii de venit suplimentare, într-un context în care adversarii şefului de stat milionar îl acuză că a încălcat regulile privind cheltuielile în campania din 2014, informează AFP, preia Agerpres.

O anchetă fiscală din 2015 a arătat că societatea KTAG, care anterior a fost deţinută chiar de Kiska, a plătit la fisc mai puţin decât ar fi trebuit, hrănind speculaţiile că diferenţa ar fi putut servi la finanţarea campaniei prezidenţiale. Miercuri, cotidianul Hospodarske Noviny a relatat că cele 15 declaraţii rectificate nu mai evocă sumele cheltuite pentru campania lui Kiska.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Roman Krpelan, a confirmat informaţia pentru cotidianul Pravda şi a menţionat că "directorul general al KTAG a cerut serviciului contabil refacerea calculelor şi pregătirea unei plăţi suplimentare".

Vezi și: Parlamentul European, veste excelentă pentru România: Țara noastră, pregătită să adere la Spațiul Schengen

Potrivit unor informaţii neconfirmate din media, KTAG a plătit ulterior aproape 145.000 de euro.

Purtătorul de cuvânt citat a declarat pentru site-ul Aktuality.sk că preşedintele şi-a finanţat campania "transferând bani către societatea KTAG din contul său privat şi societatea a plătit atunci spoturi televizate, anunţuri publicitare şi afişe electorale". El a respins acuzaţiile privind comiterea unor nereguli.

Acum două săptămâni, Andrej Kiska a anunţat că renunţă să mai candideze la alegerile din 2019, din motive personale. Principalul său rival, fostul premier Robert Fico, l-a acuzat că a depăşit limita legală de 132.775 privind cheltuielile de campanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.