Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Slovacia ar putea accepta să ofere azil unor copii sirieni orfani : Economia, societatea sau cultura nu poti fi amenințate de câteva zeci de orfani

Slovacia

Slovacia ar putea accepta să ofere azil copiilor orfani din Siria, a declarat vineri premierul slovac Peter Pellegrini, în pofida poziției abordate de mai multe state europene privind imigranții, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

Slovacia a abordat până la momentul actual o poziție dură față de imigranți, fiind în dezacord cu politicile Uniuniunii Europene.

Într-un interviu acordat agenției Reuters, pe marginea summitului Globsec Tatra, Pellegrini a declarat că Slovacia este o țară suficient dezvoltată economic pentru a putea primi "zece, douăzeci sau treizeci de copii" care în prezent se află într-una din taberele aflate în Grecia.

"Suntem politicieni, dar când îi privim pe orfanii din Siria, care la momentul actual sunt în grija altui stat membru, consider că ar trebui să fim mai umani", a declarat Pellegrini.

Citește și Avertisment DUR după prestația lui Dăncilă în Parlamentul European: 'Nu va putea obține nimic pentru România în zilele pe care le mai are la Palatul Victoria'

"Economia Slovaciei, societatea Slovaciei, sau cultura Slovaciei nu pot fi amenințate de câteva zeci de orfani pe care îi putem primi in orfelinatele noastre. Ar învăța limba și cultura noastră", a adăugat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.