Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Slovacia face scandal în UE: ' Distribuţia imigranţilor în UE este deficitară'

Slovacia

Faptul că numai 6.000 până la 8.000 de refugiaţi din 160.000 au fost redistribuiţi între statele Uniunii Europene dă măsura insuccesului, a afirmat joi ministrul slovac de interne Robert Kalinak. "Asta înseamnă că nici măcar ţările care s-au pronunţat în favoarea mutării nu au avut succes din acest punct de vedere. Pe de o parte, avem gura plină de vorbe despre drepturile omului, dar pe de altă parte vedem fiecare migrant doar ca pe o cifră statistică", îl citează agenţia Xinhua pe Kalinak.

Ministrul de interne al Slovaciei - ţara care deţine preşedinţia UE până la sfârşitul acestui an - a arătat că Uniunea a determinat doar care migranţi trebuie să fie trimişi în fiecare ţară. "Susţinem că migranţii nu au dreptul să aleagă în ce ţară vor trăi. Şi ce instanţă europeană va lua decizia de a arunca la coş procedurile de azil fiindcă migranţii aleg în ce ţări vor să trăiască?" s-a intrebat el. Kalinak susţine că principala problemă este tocmai ignorarea dorinţelor imigranţilor. Acesta este motivul din care nici măcar statele proactive nu au reuşit să atragă un număr corespunzător de imigranţi. "Putem continua să facem această greşeală sau vom adopta în sfârşit un model funcţional", a avertizat el.

"Controale sistematice: acesta este exact modul în care vrem să procedăm şi pentru care luptă preşedinţia slovacă a Consiliului UE", a încheiat ministrul, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.