Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Slovacia nu vrea o Europă cu mai multe viteze şi vrea să fie la acelaşi nivel cu vest-europenii

europa mai multe viteze

Uniunea Europeană încă nu ştie dacă va continua ca o construcţie cu două viteze - adică cu ţări din zona euro şi cu ţări care nu au adoptat moneda comună - sau dacă vor fi mai multe viteze pe lângă aceste două, a declarat marţi premierul slovac, Robert Fico, transmite agenţia Xinhua.

'Dacă se va întâmpla ca în plus faţă de zonele euro şi non-euro, o a treia sau a patra viteză să apară, Slovacia va fi obligată să fie în acest nucleu şi să coopereze cu ţările puternice, precum Germania, Olanda şi Franţa', a spus şeful executivului de la Bratislava despre scenariul privind reformarea blocului comunitar sub forma unei Uniuni Europene cu mai multe viteze, adăugând că el consideră acest lucru drept cea mai mare provocare pentru Slovacia în acest moment, scrie agerpres.ro.

Slovacia este singura ţară membră a Grupului de la Vişegrad care face parte din zona euro. Acest grup al ţărilor central-europene, în care se mai regăsesc Cehia, Polonia şi Ungaria, se pronunţă împotriva scenariului Europei cu mai multe viteze, care însă este agreat de statele din nucleul dur al blocului comunitar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.