Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Slovacia respectă sancțiunile UE pentru Rusia

Slovacia

Ministrul slovac al Afacerilor Externe şi Europene, Miroslav Lajcak, a declarat marţi că ţara sa respectă decizia UE de a impune sancţiuni Rusiei, dar le discută, "pentru că cel mai bun mod de a schimba lucrurile este dialogul". 

"Rusia e o ţară importantă, e membru al Consiliului Permanent de Securitate al ONU, sursă importantă de energie pentru ţara mea şi pot continua cu o serie de alte aspecte de ce e important să discutăm cu Rusia. Poziţia noastră comună europeană nu spune niciodată că nu trebuie să vorbim cu Rusia. (...) Ea nu poate fi ignorată, izolată, trebuie să respectăm poziţia europeană şi o facem, dar în acelaşi timp dialogul critic este mult mai bun decât lipsa dialogului. Nu credem că sancţiunile sunt cel mai bun mod de abordare a situaţiei, dar în acelaşi timp adăugăm de fiecare dată că Slovacia respectă, sprijină şi urmează poziţia UE", a afirmat ministrul slovac, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său român, Lazăr Comănescu, informează agerpres.ro.

Primar de municipiu, acuzat că a bătut o persoană în primărie. Replica edilului


El a subliniat că trebuie analizat cât de eficiente sunt sancţiunile şi dacă acestea trebuie asprite sau îndulcite.

Un stat UE 'sprijină puternic' aderarea României la Spațiul Schengen. Anunțul a fost făcut astăzi


"Cel mai bun mod de a schimba lucrurile este să le discuţi. Poziţia noastră referitoare la sancţiuni este că le acceptăm, dar nu credem că nu trebuie să le discutăm. Nu înseamnă că ele sunt pentru totdeauna. Este absolut normal şi de bun simţ să vedem cât de eficiente sunt sancţiunile, ce au produs şi dacă trebuie să le păstrăm aşa cum sunt sau să le îndulcim sau să le asprim. De ce să ne fie frică să discutăm aspecte importante între noi nu pot să înţeleg. Sancţiunile sunt instrumente de politică. UE a fost capabilă să impună o evaluare a situaţiei aşa cum poate să le şi retragă. Deci trebuie să discutăm situaţia şi în relaţiile cu Rusia nu trebuie să ne fie frică să o facem", a adăugat Lajcak, care este prezent în aceste zile la Bucureşti, cu prilejul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române. 

Ministrul român al Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a declarat marţi că în acest moment nu sunt îndeplinite condiţiile pentru ridicarea sancţiunilor impuse Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.