Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Slovacia va comemora joi un an de la asasinarea jurnalistului Jan Kuciak

pistol arma

Atenţia internaţională acordată uciderii jurnalistului Jan Kuciak în urmă cu un an i-a ajutat pe anchetatorii, dar şi mass-media din Slovacia, a spus Arpad Soltesz, preşedintele Centrului de Investigaţii 'Jan Kuciak' (ICJK), care a fost numit după jurnalistul omorât

Poliţia şi autorităţile judiciare pot lucra independent deoarece guvernul nu îndrăzneşte să influenţeze investigaţia, a declarat miercuri Soltesz pentru DPA.

Mass-media din Slovacia, care a fost mereu foarte critică la adresa guvernului, a câştigat de asemenea încredere în ochii opiniei publice, a mai spus jurnalistul.

Mari demonstraţii sunt programate să aibă loc joi în mai multe oraşe din Slovacia, la un an de la crimă.

La 21 februarie 2018, jurnalistul de investigaţie Jan Kuciak şi logodnica sa Martina Kusnirova au fost împuşcaţi mortal în locuinţa lor, într-o execuţie în stil mafiot.

Kuciak scrisese recent despre legăturile între politică şi afaceri.

Ultimul său articol despre posibile legături între presupuse clanuri mafiote italiene şi politicieni din guvernul slovac, publicat postum, a declanşat demonstraţii în masă care au dus în cele din urmă la demisia executivului şi a şefului poliţiei.

Deşi nu a putut fi dovedită nicio implicare în acest caz de crimă, media liberale şi conservatoare au profitat de acest asasinat pentru a ataca guvernul, a spus Lubos Blaha, liderul social-democrat al comisiei pentru afaceri europene din parlamentul slovac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.