Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Slovenia a obţinut calificarea în semifinalele Billie Jean King Cup

Guliver/GettyImages
tenis

Slovenia s-a calificat în semifinalele competiţiei feminine de tenis pe echipe Billie Jean King Cup, după ce s-a impus in primul meci de simplu din întâlnirea cu Kazahstanul, vineri, la Sevilla, obţinând punctul care i-a asigurat câştigarea Grupei B, transmite AFP.

Kaja Juvan (104 WTA) a adus calificarea Sloveniei în semifinale, zdrobind-o pe kazaha Anna Danilina (814 WTA), cu 6-1, 6-0, după doar 53 de minute de joc, conform Agerpres.

Kazahstanul s-a impus în cele din urmă cu scorul de 2-1. Al doilea meci s-a încheiat cu victoria kazahei Iulia Putinţeva (69 WTA), după ce Tamara Zidansek (100 WTA) a abandonat. Zidansek câştigase primul set cu 6-2 şi îl pierduse pe al doilea tot cu 6-2. La dublu, Anna Danilina şi Jibek Kulambaeva au dispus de perechea Veronika Erjavec/Ela Nala Milic, 2-6, 6-4, 10-7.

Slovenia va întâlni sâmbătă în semifinale Italia, care şi-a asigurat joi calificarea, încheind pe primul loc Grupa D.

În cealaltă semifinală, Canada, care a obţinut joi calificarea, va avea ca adversară învingătoarea meciului dintre Statele Unite şi Cehia, care va stabili câştigătoarea Grupei A.

În Grupa D, Franţa a învins Germania într-un meci fără miză, cele două echipe fiind deja eliminate de Italia în cursa pentru semifinale.

Jucătoarea franceză Clara Burel (61 WTA) a dispus de Jule Niemeier (162 WTA), 6-4, 6-3. Mai târziu, Varvara Gracheva (44 WTA), la debutul său în această competiţie, a adus punctul victoriei Franţei, după ce Tatjana Maria (57 WTA), care conducea cu 3-0, a abandonat din cauza unei accidentări.

Câştigătoarele grupelor se califică în semifinalele competiţiei.

Ediţia 2022 a fost câştigată de Elveţia, după o finală cu Australia. În acest an, Elveţia şi Australia nu au trecut de faza grupelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.