Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Slujba de Înviere fie va fi transmisă în direct, fie ulterior, prin intermediul televiziunii cu circuit închis, precizează ANP

penitenciare

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a precizat, joi, pentru AGERPRES, că slujba de Înviere oficiată de preoţii capelani ai unităţilor de detenţie fie va fi transmisă direct, fie ulterior, prin intermediul televiziunii cu circuit închis şi că, la solicitare, Sfintele Paşti vor fi distribuite, duminică dimineaţă, la camerele de deţinere.

"Persoanele private de libertate nu vor participa direct la slujbele din Săptămâna Mare şi din zilele de Paşte, administraţiile locurilor de deţinere implementând demersurile necesare în vederea difuzării serviciilor religioase prin intermediul studiourilor TV cu circuit închis. În ceea ce priveşte Slujba de Înviere, vă comunicăm faptul că aceasta fie se va oficia (de către preotul capelan al unităţii) şi transmite în direct, fie se va înregistra şi transmite, ulterior, prin intermediul televiziunii cu circuit închis/staţiei de radio-amplificare", a menţionat ANP, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Ultimă oră! Iohannis: ‘O majoritate parlamentară fără legitimitate votează măsuri populiste’

Totodată, persoanele private de libertate au posibilitatea de a urmări slujbele religioase transmise prin grila programelor de televiziune recepţionate la nivelul unităţilor, fiind dispuse măsuri în vederea prelungirii semnalului TV.

ANP informează că meniurile avute în vedere spre distribuire către persoanele private de libertate cuprind în prima zi de Paşte la micul dejun: ceai, pâine, brânză, mezeluri (în funcţie de regim/religie); la prânz: ou roşu, pâine, ceapă verde, ridiche, drob; ciorbă de miel/porc/vită/pui (în funcţie de regim, religie); piure de cartofi cu friptură de porc/vită/miel/pui cu sos; 200 g cozonac, 500 ml băutură răcoritoare fără zahăr; la cină: pilaf de orez cu carne de porc/vită/pui (în funcţie de regim, religie).

Citește și: În continuare exportăm forța de muncă. 150 de lucrători în agricultură din România ajung în Marea Britanie

A doua zi de Paşte, la micul dejun deţinuţii vor avea ceai, pâine, marmeladă, mezeluri (în funcţie de regim/religie); la prânz: ou roşu, pâine, ceapă verde, ridiche, drob; ciorbă ţărănească cu carne de porc/vită/pui (în funcţie de regim/religie); iahnie de fasole cu cârnaţi; 200 g cozonac, 500 ml băutură răcoritoare fără zahăr; la cină - paste cu brânză.

ANP precizează că meniurile includ suplimentul pentru zile festive (norma 12C1), a cărui valoare financiară a fost majorată prin OMJ nr. 1485/C/2020 din 8 aprilie.

Citește și: Avertisment! Consumul de alcool crește riscul de contractare a Covid-19 și înrăutățește efectele bolii

ANP subliniază că, anual, cu ocazia zilelor considerate festive, meniul alocat deţinuţilor cuprinde preparate cu specific tradiţional.

"În considerarea actualului context epidemiologic şi a măsurilor de suspendare a exercitării de către persoanele private de libertate a unor drepturi pe durata stării de urgenţă pe teritoriul României, precum şi ţinând cont de proximitatea Sărbătorilor Pascale, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a promovat o serie de măsuri alternative, în vederea asigurării unui climat custodial optim, orientat spre ocrotirea demnităţii inerente persoanei umane şi spre susţinerea unei conduite pozitive într-un context general dificil", a adăugat ANP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.