Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Slujba de Înviere tradusă în limbaj mimico-gestual pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării

www.basilica.ro
translator getstica

Ministerul Apărării Naționale va transmite și anul acesta slujba de Înviere pe pagina sa de Facebook. Părintele Ilie Mirel, care este de 21 de ani preot militar la Corpul de Control și Inspecție al MApN, va interpreta textul slujbei în limbaj mimico-gestual, pentru persoanele cu deficiențe de auz, potrivit basilica.ro.

Părintele Ilie Mirel a fost numit și „ostașul cu două uniforme”, pentru că iubește și haina preoției, și haina militară.

În 1990, după absolvirea unui liceu civil, a început cursurile Școlii de subofițeri din Pitești, urmând ca, doi ani mai târziu, chiar de ziua lui, să pășească pentru prima dată în unitatea de parașutiști din Clinceni. De la “eu nu o să pot să sar niciodată cu parașuta“ la a fi instructor de parașutare a fost doar un pas – și multă voință de autodepășire.

Citește și: BREAKING SURSE Începe PELERINAJUL în JUSTIȚIE pentru fostul ministru Bodog

După aproape doi ani de facultate de drept, a simțit că drumul lui în viață este altul. Întâlnirea cu preotul din satul său natal din Teleorman l-a determinat să urmeze facultatea de teologie.

„Dumnezeu a rânduit un drum pentru fiecare din noi. Noi suntem datori să ne căutăm fiecare menirea noastră și, odată găsită, să facem tot ce putem pentru a aduce, în domeniul respectiv, un pic de lumină sau mângâiere”, spune preotul militar.

Părintele Ilie a slujit la penitenciarul din Rahova, la casa de bolnavi de SIDA din Vidra, la azilul de bătrâni din Ciolpani și în prezent este preot al comunității de surzi din București.

El a învățat limbajul mimico-gestual la azilul de bătrâni, unde avea trei persoane cu care îi era dificil să comunice: cele cu deficiențe de auz și vorbire.

„Persoanele cu deficiențe de auz sunt mai naturale, mai dezinvolte, nu se ascund după măști. Ei transmit exact ceea ce simt”, spune Părintele Ilie Mirel. „Să știți că ei au mult mai multă credință ca noi și mai multă încredere în Dumnezeu. Paradoxal, ei «ascultă» mai mult și trăiesc mai intens.”

În prezent, Părintele Ilie Mirel este preot și la Parohia Parc Rahova 1 „Sfântul Dumitru”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.