Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SMS-uri despre alegeri, semnate de Nelu Tătaru, trimise persoanelor din baza de date DSP

Radu Pop
sms

Persoanele aflate în baza de date a DSP au început să primească mesaje tip SMS pe telefoanele mobile în legătura cu procedura de vot în cazul izolării sau carantinării.

Citește și: Ben Oni Ardelean a fost CONFIRMAT cu Covid-19 și este internat la spital: 'M-am protejat, însă inevitabilul s-a produs!' .

Alegatorii care se afla in carantina sau izolare, prin decizia DSP, sunt informati ca pot vota cu urna speciala la alegerile parlamentare de duminica daca depun o cerere la Biroul Electoral al sectiei de votare prin intermediul unei alte persoane. SMS-urile se încheie cu semnătura ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministrul Tătaru dezinformează însă cetățenii aflați în izolare sau în carantină din cauza COVID-19  cu privire la procedura de depunere cererilor pentru urna specială.

De fapt, cei aflați într-o astfel de situație trebuie să depună până la data de 4 decembrie, la biroul electoral de circumscripție doar o ”Cerere pentru emiterea documentelor necesare exercitării dreptului de vot prin intermediul urnei speciale de către persoanele aflate în izolare sau carantină”. Conform art. 2 din Decizia nr. 94/2020 a Biroului Electoral Central , Birourile electorale județene și oficiile electorale urmează să transmită lista persoanelor aflate în carantină sau în izolare la DSP, iar Direcția de sănătate publică trebui să comunice de îndată, dar nu mai târziu de data de 5 decembrie 2020 lista persoanelor cu privire la care s-a formulat cerere și în privința cărora s-a stabilit izolarea sau carantina, după caz, însoțită de deciziile emise privind izolarea sau carantina acestora.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.