Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SNSPA condamnă discursul public antieuropean și antidemocratic - Dinamitează fundamentele democraţiei româneşti

avocatura.com
politica

SNSPA atrage atentia politicienilor si condamnă discursul public antieuropean si antidemocratic, despre care arata ca este promovat "tot mai des" în spaţiul public de către reprezentanţi ai partidelor politice parlamentare.

SNSPA subliniază că xenofobia, naţionalismul retrograd şi discursul bazat pe ură nu sunt valori ale păcii, ale democraţiei şi ale spaţiului european din care societatea românească face parte, potrivit Agerpres.

"Astfel de discursuri, bazate pe stereotipuri şi prejudecăţi, dinamitează fundamentele democraţiei româneşti şi stimulează atitudinile eurosceptice, afectând unitatea şi stabilitatea Uniunii Europene", precizează SNSPA, într-un comunicat.

Citeste si USR a identificat o GAFĂ de proporții a lui Liviu Dragnea: eroare colosală în amendamentul depus la Buget/DOCUMENT

Totodată, SNSPA solicită tuturor partidelor politice să se delimiteze ferm de membrii care au un discurs public bazat pe "ură, discriminare, xenofobie şi informaţii false, care manipulează şi lansează atacuri ce depăşesc limitele" unei confruntări politice democratice şi care atacă persoane, instituţii şi state, "afectând astfel imaginea şi interesele strategice" ale României.

Reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior atrag atenţia asupra responsabilităţii pe care mass-media centrale, dar şi locale o au în contextul în care găzduiesc şi promovează astfel de discursuri.

"Lipsa de reacţie a jurnaliştilor faţă de mesajele unor politicieni ale căror atitudini contravin flagrant valorilor şi principiilor europene reprezintă un factor de îngrijorare, care poate pune sub semnul întrebării independenţa şi/ sau profesionalismul instituţiilor de presă", arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.