Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soțul deputatei Simona Bucura Oprescu, fost şef la Inspecția Muncii, trage sforile pentru a-și instala nevasta la vârful PSD Argeș

PSD sigla

Ca urmare a trocului politic, fostul prefect de Argeș, Mihai Adrian Oprescu, nimeni altul de soțul deputatei PSD Simona Bucura Oprescu, a fost numit, la sfârșitul lunii aprilie, să exercite temporar, adică pentru șase luni, funcția de inspector general de stat al Inspecției Muncii, anunță puterea.ro.

Citește și: Ultimă oră! Decizii cruciale luate de Banca Națională, după instalarea Guvernului Orban

Numai că, pentru Mihai Adrian Oprescu șefia Inspecției Muncii era o pălărie mult prea mare, fapt pentru care a delegat atribuțiile de serviciu, pentru a avea timp să meargă în judeţ să facă campanie electorală soţiei sale. Dar, ceaa ce se ştie mai puţin este faptul că Simona Bucura Oprescu și soțul său Mihai Adrian Oprescu sunt finii europarlamentarului Pro România, Corina Crețu.

Potrivit informațiilor oficiale furnizate de Inspecția Muncii către PUTEREA, „în perioada 1 mai -24 octombrie 2019, domnul Mihai Adrian Oprescu a exercitat, temporar, funcția de inspector general de stat, respectiv 125 de zile lucrătoare, acesta și-a delegat atribuțiile de inspector general de stat pentru un număr total de 63 de zile lucrătoare, din care 10 zile de concediu de odihnă, 2 zile de concediu medical, 34 de zile deplasări și 19 zile pentru care nu există temei legal”.

Citește și: EXCLUSIV Avem toate contractele cu fonduri europene ale lui Dan Barna! Partener în proiecte de peste 20 de milioane de euro

Dar adevărata explicaţie a lipsei de la Inspecţia Muncii a finului Corinei Creţu a venit de la o serie de primari din judeţul Argeş. Aceştia au precizat, pentru Puterea, că au fost contactaţi direct sau indirect de către Mihai Adrian Oprescu, care le-a solicitat să o susţină pe soţia sa pentru şefia organizaţiei judeţene, adică să-l debarce pe actualul președinte interimar al PSD Argeș, senatorul Șerban Valeca. Practic, deputata Simona Bucura Oprescu împreună cu edilul orașului Mioveni, Ion Georgescu, vor să preia conducerea organizație PSD Argeș. Altfel spus, Simona Bucura Oprescu vrea cu orice preț să ajungă președinte al PSD Argeș, iar primarul Ion Georgescu să fie secretarul general al organizației județene.

Deputata Simona Bucura Oprescu s-a remarcat în PSD Argeș cu mulți ani în urmă, ca urmare a susținerii venite din partea fostului baron local PSD, Constantin Nicolescu. Ca urmare a susținerii acestuia, ea a ajuns deputat de Argeș în 2012, dar și în 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.