Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

`Soarele din Pătrăuți`, cel mai nou volum al seriei `Rădăcini Culturale Românești`

FDVPDR
Soarele din Pătrăuți

Biserica ”Înălțarea Sfântei Cruci” de la Pătrăuți, monument UNESCO, este subiectul celui mai nou volum al seriei ”Rădăcini Culturale Românești”, proiect inițiat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și Asociația “Institutul pentru Îmbătrânire Activă”, care are ca scop promovarea celor mai importante obiective culturale românești, înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO.

”Este foarte importantă colaborarea între ONG-uri și instituțiile statului pentru a reuși să atragem atenția tinerei generații asupra valoarii universale excepţionale a Patrimoniului Mondial UNESCO din România. Ei sunt cei care vor duce mai departe moștenirea culturală românească și de aceea trebuie să le oferim șansa de a cunoaștre și descoperi monumetele și situ-rile care au devenit valori universale, într-un mod atractiv și accesibil, volumul fiind disponibil și în varianta online, pe site-ul www.fundatiadanvoiculescu.ro”, a declarat Trisi Cristea, Director General Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

”Am gândit acest proiect, împreună cu partenerii noștri de la Fundația Dan Voiculescu, pentru a face un prim pas către un deziderat mai mare și anume acela de a oferi tinerilor educația pentru patrimoniu, pentru ca acestia să își cunoască originile și moștenirea culturală”, a declarat Alexandra Dobre, Președinte Asociația ”Institutul pentru îmbătrânire activă”.

Volumul a fost lansat într-un cadru natural pitoresc, la Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești, unul dintre cele mai căutate şi atractive locuri datorită valorosului patrimoniu architectural. Acesta este disponibil și în varianta digitală, pe site-ul Fundației Dan Voiculescu.

La eveniment au participat: Irina Cajal-Marin - Subsecretar de Stat Ministerul Culturii, Alexandra Dobre - Președinte Asociația ”Institutul pentru îmbătrânire activă”, Nicolae Pungă - Director Cultural ”Centrul Cultural Palatele Brâncovenești”, Anca Filip - Responsabil situri din Moldova înscrise în Patrimoniul UNESCO în cadrul Institutului Național al Patrimoniului, Larisa Gojnete - Inspector Școlar Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Pr. Dr. Gabriel Herea preot la Biserica monument UNESCO Pătrăuți și Nicoleta Zagura, autorul volumului.

Până la sfârșitul anului vor fi lansate încă 2 volume, care prezintă situri românești aflate în Patrimoniul Mondial UNESCO.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.