Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soarta bulevardului Prelungirea Ghencea, la cheremul oamenilor Gabrielei Firea (Opinie)

Club Feroviar
prelungirea ghencea

Modernizarea bulevardului Prelungirea Ghencea, rușinea mandatului Gabrielei Firea, depinde iarăși de deciziile consilierilor PSD. Luni, 7 martie, va avea loc o nouă ședință a Consiliului General în care primarul Nicușor Dan va încerca pentru a treia oară să supună la vot proiectul care va face posibile exproprierile din zonă pentru continuarea lucrărilor.

Un bulevard a cărei modernizare ar fi ca o gură de oxigen pentru mii de locuitori din zonă și pentru șoferii care tranzitează zilnic Prelungirea Ghencea este ținut captiv de PSD. Două ședințe consecutive au blocat reprezentații PSD proiectul de expropriere scornind diverse motive fără temei. Primarul general, Nicușor Dan, nu renunță însă la acest obiectiv. La începutul săptămânii viitoare va cere din nou votul a două treimi dintre consilieri pentru a duce la bun sfârșit ceea ce putem numi fără exagerare rușinea mandatului Gabrielei Firea.

„Pentru că în 2019 – 2020 Prelungirea Ghencea a devenit simbolul nepăsării fostei administraţii faţă de problema traficului rutier, PSD Bucureşti caută probabil să se răzbune, blocând încercarea mea de a duce înainte acest proiect. Arma PSD e răzbunarea, dar nu pe mine se răzbună, ci pe bucureştenii care vor ca acest proiect să se termine cât mai repede”, a susţinut Nicuşor Dan după ultima ședință a CGMB din care pesediștii au plecat. Pentru astfel de proiecte este nevoie de votul a două treimi dintre consilieri, iar boicotul repetat al celor conduși de Aurelian Bădulescu a făcut practic imposibil un vot.

Lucrările pe tronsonul I cuprins între strada Brașov și Râul Doamnei au început în 2019 în mandatul Gabrielei Firea, dar s-au blocat în 2020 după ce PMB nu a mai plătit constructorii și nici nu a făcut exproprierile necesare.

Locuitorii din zonă, organizați în Asociația Inițiativa Prelungirea Ghencea, au solicitat consilierilor PSD să nu mai tergiverseze aprobarea demersului de expropriere care se ridică la aproximativ 60 de milioane de lei.

Următoarea ședință a CGMB programată pentru începutul săptămânii viitoare este așadar una cu o miză extrem de importantă pentru bucureștenii din mai multe zone ale orașului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.