Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soarta lui Florin Cîțu este tranșată, anunță liderul PSD din Senat: 'Moțiunea va trece. Avem voturile necesare'

Inquam Photos / Octav Ganea
florin citu

Cosmin Preda, liderul senatorilor PSD, a declarat, luni, că moțiunea simplă împotriva ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, va fi adoptată de Senat. El a spus că sunt senatori care au votat pentru învestirea Guvernului Orban, dar care acum nu sunt mulțumiți de deciziile economice ale Executivului.

"Declarațiile domnului ministru Cîțu ne-au dus, din punct de vedere economic, într-o zonă în care astăzi totul este mai scump pentru România. Îl așteptăm la Parlament cu explicațiile de rigoare. În mod normal trece moțiunea. Avem voturile necesare. Sunt și colegi care la învestitura Guvernului au votat pentru Guvernul Orban și care astăzi nu se regăsesc în deciziile economice anunțate de domnul ministru de Finanțe Cîțu. Într-o logică normală, domnul Cîțu nu ar fi trebuit să fie ministru de Finanțe. Comisiile reunite ale Camerei Deputaților și Senatului nu au dat un aviz favorabil", a afirmat Cosmin Preda după ședința grupurilor reunite ale PSD din Parlament.

Citește și: Raluca Turcan: ‘Românii puteau trăi ca «afară», dacă dezvoltarea țării nu era frânată de corupție’

Acesta a precizat că în relația cu cetățeanul, PSD trebuie să-și facă datoria și să atragă atenția asupra derapajelor.

"Am discutat de costul împrumuturilor guvernamentale, de cuantumul lor, de cursul de schimb, de mărirea ROBOR, lucruri care se întâmplă cu o frecvență care te ia amețeala. Toate cifrele s-au deteriorat într-un termen foarte scurt. Trebuie să vină să explice parlamentarilor de ce fac lucrurile așa cum le fac", a mai afirmat Cosmin Preda.

Citește și: Florin Cîțu face dezvăluiri bombă: Unele din faptele predeceseorilor mei sunt grave

Senatul dezbate și votează, în plenul de luni, moțiunea simplă cu titlul „Guvernare PNL-numele tău este austeritate”, depusă de PSD împotriva ministrului de Finanțe, Florin Cîțu. Audierea are loc la doar o lună de la preluarea mandatului de ministru de către senatorul liberal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.