Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SOC: Dupa ce a desfiintat MRP, PNL da dreptate PSD:"Departamentul pentru Românii de Pretutindeni trebuie să revină la statutul de minister"

pixabay
boom
Peste 25% din populația țării noastre locuiește în afara granițelor. Aceste milioane de români plecați peste hotare au nevoie de reprezentativitate și de grija statului român. Drepturilor lor trebuie protejate oriunde s-ar afla și au nevoie de oportunități pentru a reveni acasă în orașele și satele natale, alături de familie.
Pentru a îndeplini toate acestea și multe alte nevoi pe măsura așteptărilor, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni trebuie să revină la statutul de minister. Să fie organizat mai eficient și împărțit pe departamente care se ocupă de: acordarea de finanțări pentru mediul asociativ românesc, relația cu Republica Moldova, comunitățile istorice din jurul granițelor și găsirea de soluții pentru provocările pe care le întâmpină.

A declarat Secretarul de Stat, Ovidiu Burdusa, intr-un interviu pentru stiridiaspora.ro.

De reamintit este faptul ca Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni a fost desfiintat de actualul Guvern, asta dupa ce PSD a infiintat ministerul la inceputul anului 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.